Erdoğan talimat verdi o ile piyango vurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin her yıl kutlanması için geçtiğimiz sene talimat vermesinin üzerine Malazgirt'in de içinde bulunduğu Muş'ta yatırımlar artıyor. Çeşitli yerli ve yabancı yatırımcıların bölge üzerinde araştırmalar yaptığını söyleyen yetkililer, kente yapılan Alparslan 2 Baraj Projesi'nin ekonomiye 217 milyon lira katkı sağlayacağını açıkladı.

Erdoğan talimat verdi o ile piyango vurdu!
Erdoğan talimat verdi o ile piyango vurdu!
GİRİŞ 15.05.2018 11:33 GÜNCELLEME 15.05.2018 11:40
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisi seçimlerin 24 Haziran’a alınmasıyla güçleniyor. Son dönemde “Siyasi belirsizlik” diyerek not indirimi yapan kuruluşlara ya da muhalefete inat Türkiye’ye yapılan yabancı yatırımlara her gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Malazgirt Savaşı her sene kutlansın” talimatı üzerine Malazgirt’in içinde bulunduğu Muş’a da yatırımlar gelmeye başladı. Yerli ve yabancı yatırımcıların bölgede inceleme yaptığını ifade eden yetkililer, hükümetin verdiği teşviklerle desteklenen özel sektör firmalarının çeşitli sanayi işletmeleri kurmaya başladığını söyledi.

239 BİN HEKTARLIK DEV ARAZİYE DEV PROJE

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki yıl Malazgirt’in başka olacağını, alanın imarını farklı bir projeyle ele alarak Malazgirt’teki bu törenleri çok daha farklı hâle getireceklerini açıklamıştı. Bu anlamda Malazgirt Savaşı’nın yapıldığı yerde dev bir park inşa ediliyor. 2018 Yılı Yatırım Programına alınan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen 238,54 hektar büyüklüğündeki “Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı”nın Muş turizmine önemli derecede katkı sağlayacağı ifade ediliyor. Parkın tamamlanmasıyla birlikte Malazgirt Zaferi’nin gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılması ve Muş’un kültür-tarih turizminin en önemli alanlarından biri haline getirmesi hedefleniyor.

TUR ŞİRKETLERİ TUR YAPACAK

Tur şirketleri de Cumhurbaşkanı’nın çağrısının ardından Muş bölgesine tur düzenleme çalışmalarına başlamıştı. Turizmciler, "Biz turizmciler için yeni bir kapı, yeni bir destinasyon açıldı. Şartların uygun olması halinde 2018'de Muş, Bitlis, Bingöl ve Ağrı'yı kapsayan kültür turu başlatacağız" diyor. Ayrıca turizmciler bölgeye bir otel grubunun da ilgi gösterdiğini söylüyor.

10 BİN ÜSTÜNDE KİŞİYE İSTİHDAM

Muş bölgesini Malazgirt dışında kalkındıracak bir diğer proje ise Alparslan 2 Barajı Projesi. Malazgirt Savaşı’nda Selçuklu Sultanı Alparslan’ın ismini alan barajla birlikte ekonomiye 217 milyon lira kazandırılacak. Barajla birlikte Muş Ovası’nda 782 bin 100 dekar tarım arazisinin sulaması yapılacak. Alparslan II Barajı Projesi gerçekleştiğinde Muş Ovası Sulama Projesi ile Muş Ovasının sulama sorunu da ortadan kalkacak ve aynı zamanda Muş Merkez, Hasköy ve Korkut ilçe merkezleri, Muş Alparslan Üniversitesi, 10 belde ve 40 köy olmak üzere 54 yerleşim birimine içme suyu sağlanmış olacak. Proje ile yıllık 862,2 Giga Watt saat enerji üretecek. Baraj ve cazibe merkezleri programıyla 10 binin üzerinde kişiye istihdam sağlanacak.

YORUMLAR 20
  • osmanlı tokadı 5 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası için şu tokatada bir çivi cakın nasıl olsa ceketinizi koysanız alıyorsunuz oyları degilmi 7 millet vekilinden 5 düstü göçü görmüyormusunuz 3 millet vekili gönderdik akp den valla adlarını bile unuttuk essah neydi yaf bunların isimleri hay allah
    Cevapla
  • Doğubey 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce huzur refah bu yatırımlarla olacak inşallah 1071 tarihine ruhuna yakışır güzel işler bekliyoruz.zararlı zihniyet böle yok olur.
    Cevapla
  • Ev sahibi 5 yıl önce Şikayet Et
    Mus ovasi 1650km2 ile Türkiyenin 3. buyuk ic ovasıdır. Iki buyuk nehri icinde barindirmakla birlikte sulamanin yetersizligi ve iklim sartlarindan dolayi atıl durumda bir ova diyebiliriz. Bu baraj bolge icin olmazsa olmazdir. Bunun yaninda tarim ve hayvanciliga dayali endustri kuruluslari icin hukumet gerekli tesvikleri vermeli, gercek yatirimcilarin buralara gelebilmesi icin olanaklar saglamalidir. Yoksa Mus, Turkiyenin en yazik, en sahipsiz ili olarak kalmaya devam edecek!
    Cevapla
  • Vefali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ïşverenlerimizi guzel îspartamiza yatirim yapmaya bekliyoruz Guller diyarina yatirim yapin.
    Cevapla
  • muşli 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ben muşluyum buralarda tarımı ve hayvancılığı destekmeniz lasım. yoksa muşa büyük fabrikalar gelmez. en mantıklı yatırım tarım ve hayvancılık. bu arada o baraj bir türlü yapılamıyor 3 defa el değiştirdi. Allah islam alemini ve ülkemizi korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle