Çalışanlarına 400 milyon avro dağıttı!

Siemens, yönetici kademesinin altında görev yapan çalışanlarına, büyük bölümü ücretsiz hisse olmak üzere yaklaşık 400 milyon avro dağıtıyor.

Çalışanlarına 400 milyon avro dağıttı!
Çalışanlarına 400 milyon avro dağıttı!
GİRİŞ 14.05.2018 14:46 GÜNCELLEME 14.05.2018 14:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Siemens'ten yapılan açıklamaya göre, dünyadaki tüm Siemens çalışanlarının yüzde sekseninin şirkette hissesi bulunuyor.

Şirket, 2020'ye kadar 200 bin hissedar-çalışana ulaşmayı hedefliyordu. Ancak, şirketin dünya genelindeki 377 bin çalışanının halihazırda yaklaşık 300 bini Siemens hissesine sahip bulunuyor. Böylece şirket, hedefini açık ara geçmiş durumda. Ocak 2018'de ise şirkette hissesi olan çalışanların sayısı sadece 186 bindi. 

Bu keskin yükseliş, yönetici kademesinin altında görev yapan ve kriterlere uyan bütün çalışanların şirketin başarısına katılabilmesi için 2015 yılında oluşturulan Siemens Kâr Paylaşımı sisteminin yaptığı ödemelerden kaynaklanıyor. Siemens Kâr Paylaşımı, çalışanların çok başarılı geçen mali yılları takiben ücretsiz hisse almasını sağlıyor. Katılım için çalışanların herhangi bir kişisel yatırım yapması gerekmiyor.

"Hissedarlık, sahiplik kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens AG Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Joe Kaeser, bütün çalışanların Siemens'in başarısına ve sürdürülebilir kalkınmasına doğrudan katılmalarını sağlamak istediklerini belirterek, "Tüm Siemens çalışanlarına şirketin başarısına katılma imkânı sağlayarak aynı zamanda bu alanda sürdürülebilir yönetimin standartlarını da belirlemiş oluyoruz. 300 binden fazla çalışanımız aynı zamanda şirketimizin sahipleri olduğu için mutlu ve gururluyum. Hissedarlık, sahiplik kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır." ifadelerini kullandı.

Kaeser, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bireylerin, çalıştıkları şirkette pay sahibi olmalarına yönelik bu kültür, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla Almanya'da ne yazık ki hâlâ yeterince güçlü değil. Bu durum kısmen, vergi muafiyetinin çok düşük olmasından kaynaklanıyor. Bu noktada, cazip ve sürdürülebilir emeklilik planları sunmak ve Almanya'nın bu anlamda gelişerek Avrupa'da öncü olmasını sağlamak için kanun yapıcıların elinde harika bir fırsat var. Daha iyi çerçeve koşullar ve teşvikler sunulursa çalışanlar işletmelere ortak olabilir ve böylece uzun-vadeli servet kazanımı ve nüfus yapısına uygun emeklilik planları oluşturulabilir." 

YORUMLAR 3
  • Vay be 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki büyük şirketler örnek alsın inşallah paylaştıkça bir oluruz büyür güç oluruz
    Cevapla
  • Coşkun Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Cebinde akrep olan zengin/işadamı cimri müslümanlar duysun!.. Bir şirket çalışanlarını ortak ederek nasıl büyüyorlar görsünler. Bizde bazı şirketler ise borsaya açılıp daha sonra küçük yatırımcıyı yani ortağını hisselerde manipüle hareketler yaparak soyuyor..
    Cevapla
  • Demir Ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu örnek davranışlar bir İslam geleneğiydi infak takva sahiplerinin yapabildiği bir ibadet tir fakat demekki takva sahibi Müslüman iş adamları o kadar azki malesef göremiyoruz d
    Cevapla