Bakan'dan 'emekliye ikramiye' açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere bin liralık bayram ikramiyesinin haziran ayının ilk haftasında ödeneceğini dile getirdi.

GİRİŞ 13.05.2018 14:41 GÜNCELLEME 13.05.2018 16:39
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Sarıeroğlu, Anneler Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları İl Yönetimi ve İlçe Yürütme Kurulu üyeleri ile Keçiören'deki bir tesiste düzenlenen programda bir araya geldi. Anneliğin en ulvi duygu olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin anneler günü kutladı.

"Bu yıl istihdam geçen yıldan çok daha iyi olacak"

 

Bakan Sarıeroğlu, Türkiye'nin 24 Haziran'daki seçimlerin ardından güçlü bir yürütme ve yasamayla tekrar atağa kalkıp daha da ilerilere gideceğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yerli ve milli sanayimizi geliştirmeyle, milli teknolojiyle hamlesi yapmayla ilgili hayallerimiz var. Milli İstihdam Seferberliği ile alakalı ortaya koymak istediğimiz yeni başarı hikayelerimiz var. Bunların nereden geçtiğini milletimiz biliyor, bu yönde de desteğini verecektir. Bu süreçte kadınların inancı, azmi, çalışması çok önemli. Bizim hiçbir seçim başarımız tesadüf olmamıştır. Bu başarıların yolu çalışmadan geçmiştir, alın teri akıtılarak olmuştur. Bu süreçte de çok çalışmamız gerekiyor. Her bir dakikamız çok önemli. Vatandaşlarımıza anlatacak çok şeyimiz var. Açıkladığımız reform paketlerini çok iyi anlatmamız gerekiyor."

Bayram ikramiyesinin emeklilerin en temel beklentisi olduğuna dikkati çeken Sarıeroğlu, "Allah nasip etti, inşallah haziran ayının ilk haftasında ödemelerimizi gerçekleştireceğiz. Bunlarla ilgili tam tarihleri de açıklayacağız. Emeklilerimize hem Ramazan Bayramı'nda hem de Kurban Bayramı'nda biner lira ikramiyeyle ilgili çok güçlü bir adımı atacağız. Birileri diyor ki 'biz dedik de oldu.' Öyle bir şey yok. Üç dört aydır masamızdaydı, gündemimizdeydi." dedi.

Titiz bir çalışma yürüterek kamudaki taşeron işçileri kadroya aldıklarını anımsatan Sarıeroğlu, 900 bine yakın kişinin kamuda istihdamıyla ilgili süreçleri tamamladıklarını bildirdi.

Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin devam ettiğine değinerek, istihdam anlamında bu yılın geçen yıldan çok daha iyi olacağına yürekten inandığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın. Bakanım biz tobb emeklilerinin günahı ne bixe ikrsmiye verilmiyor
    Cevapla
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurresimiz biz tobb ve banka emeklilerinin mağduriyetinin çnlenmesi için ilgililere bir lütfedin bizde bayram ikramiyesinden yararlanalım bizde sevinelim
    Cevapla
  • Felat karaoglan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın CUMHURBAŞKANIM,TOBB emeklileri bayram ikramiyesi ALAMIYOR özel KANUNLA KURULMUŞ SANDIKLAR OLDUĞU IÇIN.Bizler emekli SAYILMIYORMUYUZ SAYIN CUMHURBAŞKANIM.
    Cevapla
  • memurlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Memurun bayram ikramiyesi ne oldu bilen varmı...???
    Cevapla
  • Bir Akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım;Yıllardır 2000 yılından sonra emekli olanların intibakının verilmemesinde hükümeti suçlayan algı operasyonunu başarıyla yapan hainlerin çalışmasını bozmak için intibakların verilmesi şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle