2 bin kişi aynı anda ibadet edecek!

Tamamlandığında 2 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Taksim Camii’ndeki son durum havadan çekilen görüntülerle kaydedildi.

2 bin kişi aynı anda ibadet edecek!
2 bin kişi aynı anda ibadet edecek!
GİRİŞ 11.05.2018 15:55 GÜNCELLEME 11.05.2018 15:55

Taksim Camii’nin inşaatına İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onay vermesinin ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait arazide 17 Şubat 2017’de başlanmıştı. Mimarlığını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mimarı Şefik Birkiye ile Beştepe Millet Camii’ni birlikte tasarlayan Selim Dalaman’ın yaptığı caminin inşaatının geldiği son durum havadan ile görüntülendi.

CAMİDE SONA YAKLAŞILDI

Görüntülerde camide çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği görüldü. Görüntülerde cami ve Rum Ortodoks Kilisesi’nin aynı karede yer alması Beyoğlu’nun kozmopolit yapısını da gözler önüne serdi. Havadan çekilen görüntülerde çalışmaların caminin kubbe bölümünde yoğunlaştığının görüldü. 2 bin 482 metrekarelik alanda inşası devam eden camide sona yaklaşıldı.

Ramazan ayında açılması planlanan cami tamamlandığında modern ve klasiği birleştiren bir mimari tarzda vatandaşların ibadetine etmesine sunulacak. Tamamlandığında Rum Ortodoks ve Ermeni Katolik Kiliselerine komşu olacak olan camide aynı anda 2 bin 500 kişi namaz kılabilecek.