Füze avcısı Korkut denizde de geçit vermiyor

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen proje kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen Korkut Sistemi'nin gemilerdeki testleri de başarılı oldu.

Füze avcısı Korkut denizde de geçit vermiyor
Füze avcısı Korkut denizde de geçit vermiyor
GİRİŞ 11.05.2018 12:02 GÜNCELLEME 11.05.2018 12:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ASELSAN tarafından geliştirilen Korkut Sistemi'nin füzelere karşı etkinliği 2015 yılında yapılan testler ile kanıtlanmış ve bu sistemler Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmişti.

Korkut Sistemi, artık savaş gemilerinin füzelere karşı kendilerini korumak için kullandıkları Yakın Hava Savunma Sistemi (YHSS) ihtiyaçlarının milli bir sistemle karşılanmasını da mümkün hale getiriyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamada, bir ön prototip olarak üretilen ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının destekleri ile eğitim gemisi TCG S. Mehmetpaşa'ya entegre edilen Korkut-D sistemi ile 4 Mayıs tarihinde  yapılan testlerin gemileri füzelere karşı etkili şekilde koruyabileceğini gösterdiği belirtildi.

 

Yapılan atışlı test sırasında Korkut-D sisteminin tespit, takip ve ateş altına almayı içeren tüm fonksiyonları operatör müdahalesi olmaksızın otomatik olarak yerine getirdiği ve füze saldırısı şeklinde yüksek hızla deniz yüzeyinden yaklaşan hedefi ateş altına alarak imha ettiği bildirildi.

Açıklamada, dünyada kullanılmakta olan birçok sisteme kıyasla daha uzun menzilde sağlanan imha başarısının ülkemizde bu alanda ulaşılan teknolojik düzeyin bir göstergesi olduğu bildirildi. Bu test ile milli imkanlarla geliştirilen, çok az ülke tarafından üretilen ve geminin en kritik son kademe savunma katmanını oluşturan Yakın Hava Savunma Sistemi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri hizmetine hazır hale getirilerek yabancı ürün bağımlılığının sona erdirildiği bildirildi.

YORUMLAR 4
  • Macar 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle yetenek var neden rusya dan hava savunması alınıyor iki yıl bide bekleyiş
    Cevapla
  • ARDA 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar seyir füzelerini imha için önemli sistemler bi dahaki versiyonunda mermi sayısı arttırılmalı zira 400 çok az
    Cevapla
  • Tarık Akın 5 yıl önce Şikayet Et
    kim Ülkeme hizmet ediyor, faydalı ve hayırlı işler yapıyorsa Allah onlardan razı olsun,selamet versin,muhafaza eylesin ve yolunu açık etsin. Her kim de bunun tersi için çaba harcıyor ise Rabbim onun kalkıştığı zararı kendine döndürsün İnşallah
    Cevapla
  • her yer 5 yıl önce Şikayet Et
    korkutu bütün stratejik bölgelere kurmamız lazım. veri sistemlerinin olduğu yerler, hastaneler, havaalanları, istanbul ve osmangazi köprülerine, milli silah ve mühimmatların olduğu yerler, kritik üretim tesisleri, sınır bölgeleri, aselsan, tai, gıda üretim tesisleri vb.
    Cevapla