Bugün başlıyor! Ev kredisinde bayram havası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası aylık konut kredi faizini 0,98'e indirdi. 10 yıl vadeye kadar taksitlendirme imkanı getiren kampanya, değeri 500 bin liraya kadar olan konutlar için geçerli olacak. İndirim bugünden itibaren geçerli olacak.

Bugün başlıyor! Ev kredisinde bayram havası
Bugün başlıyor! Ev kredisinde bayram havası
GİRİŞ 11.05.2018 10:34 GÜNCELLEME 11.05.2018 10:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile vatandaşlardan ve inşaat sektöründen gelen çağrılar ardından 3 kamu bankası konut kredilerinde aylık faizleri dün nihayet 0,98'e çekti. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk bankası dün yaptıkları açıklamalarda 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e çektiğini duyurdu. Her iki bankada açıklamasında indirim kampanyasının bugünden itibaren geçerli olduğunu duyurdu, ancak kampanyanın ne zamana kadar geçerli olduğunu konusunda bir bilgi vermedi.

SATIŞ REKORU KIRABİLİRİZ

 

 

Faiz indirimini değerlendiren Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Konut kredi fazilerinin inmeye başlamasıyla telefonlarımız daha çok çalmaya başladı. Böyle olursa 2018'de yine rekor kırabiliriz. 1 milyon 450 bin konut satışını yakalayabiliriz” dedi. Türkiye'de vatandaşların konuta ihtiyacı olduğunu kaydeden Elmas, yüksek kredi faizlerinin üretenle vatandaşın buluşmasında önemli bir engel teşkil ettiğini bildirdi.

ÖZEL BANKALARA ÇAĞRI

Sektör olarak her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirten Elmas, özel bankalardan da aynı girişimi beklediklerini ifade etti. Atılan bu adımla hem sektörün hem de konuta ihtiyacı olan vatandaşın önündeki en büyük engelin aşılmış olacağını aktaran Elmas, bu adımı büyütmeleri gerektiğini, bunun için özel bankaların da bu girişime destek vermesi gerektiğini vurguladı.

8 MİLYARLIK KONUT SATILIR

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise hükümetin aldığı kararı çok doğru ve akılcı bulduklarını belirterek, kamu bankaları vasıtasıyla yapılacak kampanyadaki faiz sübvansiyonunun hem sektörü canlandıracağını hem de fazlasıyla devlete geri döneceğini söyledi. Durbakayım, “Kamu bankaları tarafından ve en küçük hesapla 250 milyon liralık bir sübvanse yapılarak konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1,2'den yüzde 0,98'e indirilmesi sonucunda, yaklaşık 7-8 milyar liralık konut satışının olacağını öngörüyoruz. Bu iyimser rakamın gerçekleşmesi sonucunda, sadece yüzde 3'lük tapu harcına mahsuben devletin kasasına 200 milyon lira girecektir” dedi.

Şekerbank da indirdi

Şekerbank ise 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 60 aya kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü. Şekerbank, kampanyayı ilk defa konut kredisi kullanacaklarla sınırlı tuttu. Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, "Özellikle Anadolu’daki tabana yaygın müşteri profilimizle ekonomik büyümeyi tabana yayarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • uğur 5 yıl önce Şikayet Et
    katılım bankalarında yokmu reis
    Cevapla