Sürpriz toplantı kararı doları düşürdü

4,37 seviyelerine çıkarak dün rekor tazeleyen dolarda Merkez Bankası'nın müdahalesi ve Beştepe'deki Ekonomi Zirvesi'nin ardından yaşanan düşüş bugün yapılacağı açıklanan sürpriz ikinci toplantı kararı ile hızlandı.

Sürpriz toplantı kararı doları düşürdü
Sürpriz toplantı kararı doları düşürdü
GİRİŞ 10.05.2018 15:58 GÜNCELLEME 10.05.2018 17:17
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bir çok etkenin yanı sıra özellikle ABD'de faizlerin yükselmesinden kaynaklı yükselişe geçerek rekor üzerine rekor kıran dolarda ibre dün itibariyle tersine döndü.

MÜDAHALE VE ZİRVE HABERİ DÜŞÜŞE GEÇİRDİ

Merkez Bankası'nın ikinci müdahalesi ile dolarda yaşanan düşüş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de ekonomi kurmaylarını toplama kararı ile daha da hızlandı. Dün sabah saatlerinde 4,37 seviyelerini aşarak rekor tazeleyen dolar müdahale ve toplantı kararı ile 4,27 seviyelerine kadar geriledi.

2.5 SAAT SÜRDÜ

Dün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanı sıra Merkez Bankası, BDDK ve SPK başkanlarının da katıldığı toplantı 2.5 saat sürdü.

KUR BASKISINA MESAJ

Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada döviz kuru baskısına yönelik, Merkez Bankası'nın elindeki araçları etkin şekilde kullanmaya devam edeceğine yönelik mesaj verildi.

İKİNCİ SÜRPRİZ TOPLANTI

Bu mesaj ile yeni güne sakin başlayan dolar TCMB, SPK, BDDK ve Hazine yöneticilerinin katılacağı ikinci ekonomi toplantısının yapılacağı haberi ile tekrardan düşüşe geçti.

4,22 SEVİYELERİNE İNDİ

Dolar/TL, saat 16.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,4 azalışla 4,22 seviyelerine indi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,6 azalışla 5,0505, sterlin/TL de yüzde 1,40 düşüşle 5,7265'ten işlem gördü.

YORUMLAR 10
  • Zdogru 5 yıl önce Şikayet Et
    2001 de kriz varken 1 dolarla 10 ekmek alınıyordu.isteyen baksın Şimdi 1 dolar 4.3 TL kaç ekmek alınıyor bakın.
    Cevapla
  • Cihad 5 yıl önce Şikayet Et
    Bay doğru! O dönemde evini satsaydın, kullandığın telefonu alamazdın. Bu yönden bakmayı niçin denemiyorsun?
    Cevapla
  • mustafa kemal samsun 5 yıl önce Şikayet Et
    ak parti hükümeti varken 4.30 olan dolar acaba ak parti seçimi kaybederse ne olur hiç düşündünüzmü? devaluasyon olur yeniden seçime gitmek gerekir
    Cevapla
  • Redjeep 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar 3.50 ye inse piyasa da bi nefes alsa
    Cevapla
  • osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu karşı duruşlar geçen yıl yapılsa bugün 3,5000 üstünü göremezdi usd.
    Cevapla
  • Mehmet Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar çakıldı elhamdülililah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle