Kazan - kazan politikası tuttu

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Afrika’nın kaynaklarıyla ilgilenmiyoruz. Kıtanın insanıyla gönül bağı kurmanın, büyüyeceksek de birlikte büyümenin, beraber kalkınmanın peşindeyiz” dedi.

Kazan - kazan politikası tuttu
Kazan - kazan politikası tuttu
GİRİŞ 10.05.2018 11:27 GÜNCELLEME 10.05.2018 11:27

Türkiye'nin Afrika kıtasına yönelik 'kazan kazan' politikası hem yatırım hem de karşılıklı işbirliği olarak olumlu ekonomik dönüşler sağlıyor Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türkiye vatandaşı olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz, 'Yalnızca Afrika'nın kaynaklarıyla, yer altı ya da yer üstü zenginlikleriyle ilgilenmiyoruz. Kıtanın insanıyla gönül bağı kurmanın, büyüyeceksek de birlikte büyümenin, beraber kalkınmanın peşindeyiz" dedi. Kaan, Konya'da bir otelde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da katılımıyla düzenlenen Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu'nda, 33 Afrika ülkesinden büyükelçi ve 200'ün üzerinde iş adamının programa iştirak ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerinin her zaman dengeli ve ilkeli bir çizgide sürdüğünü anlatan Kaan, halklar arasındaki güçlü gönül bağının ilişkilere de yansıdığını vurguladı.

KARDEŞLİK HUKUKU VAR

Kaan, şöyle konuştu: "İş dünyası olarak bizler ticari adımlar atmaya yönelik çalışırken, diplomatik ve siyasi hamlelerle de, yeni yollar ve yöntemler aranmaktadır. Karşılıklı niyetlerimizden bu kadar emin olduğumuz için bugün rahatlıkla birbirimize 'kardeşim' diyebiliyoruz. Çünkü, bizim Afrika ile aramızda kardeşlik hukuku var. Türkiye vatandaşı olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz."