FETÖ'den el konulmuştu! Yüzde 30 büyüdü

Yöneticilerinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildikten sonra TMSF'ye geçen BOYDAK holding yüzde 30 büyüdü. Dünyanın lider yatak üreticisi olan firmayı ziyaret eden TMSF başkanı Muhittin Gülal, kayyum atanan şirketlerin son durumunu değerlendirdi.

GİRİŞ 09.05.2018 17:33 GÜNCELLEME 10.05.2018 09:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında yöneticilerinin tutuklanması sonrası kayyum atanan Boydak Holding'i ziyaret etti.

Fabrika gezisi ile başlayan ziyaret sonunda gazetecilere açıklama yapan Gülal, TMSF kayyumluğunda yönetilen şirketlerle ilgili bilgi verdi.

 

'AVRUPA'NIN EN KUVVETLİ KURUMLARINDAN BİRİYİZ'

Son 16 yılda banka krizinin yaşanmamasından dolayı rezervlerinin sürekli büyüdüğünü belirten Gülal, şunları kaydetti:

"Bizim şu an 34,7 milyar liralık rezervimiz var. Biz Avrupa'nın en kuvvetli mevduat sigortacılık kurumlarından biriyiz. TMSF olarak şimdiye kadar 23 milyar dolar tahsilat sağladık. Kurumumuz kayyumluğunda idare edilen şirketler var. FETÖ ile iltisakı tespit edilen kurumların 2 senedir yönetimi söz konusu. Elimizde an itibarıyla 960 şirketimiz var. Bu şirketlerin aktif olarak büyüklüğü 50,3 milyar lira seviyesinde. Ciro olarak 27,3 milyar lira seviyesinde, öz kaynak olarak 19,65 milyar lira seviyesinde. An itibarıyla şirketlerimizde 48 bin 535 kişi çalışıyor. Bu şirketlerdeki temel politikamızda irtifa kaybı istemiyoruz. Milli servet olarak görüyoruz. Bu şirketleri aldığımızda aktif olarak 44,8 milyar lira seviyesindeydi. Bugün 50,3 milyar lira seviyesine geldi. Bu şirketler TMSF kayyumluğunda yüzde 12 aktif olarak büyüdüler. Ciro olarak yüzde 11 seviyesinde büyüdü şirketler."

YÜZDE 30 BÜYÜDÜ

2016'da TMSF'ye geçtikten sonra ithalat ve ihracatını arttıran Boydak Holding'in yüzde 30 büyüdüğünü belirten Gülal, şirketin bugün itibariyle 13 bin yakın kişiye istihdam sağladığını söyledi. Gülal, "Bundan Kayserili  ve elbette ki Türkiye kazançlı çıktı" dedi.

YORUMLAR 3
  • ALP 5 yıl önce Şikayet Et
    Adı değissin. Temmuz olsun. Boydak değil
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    kapali olan fabrikalari hic soylemiyorlar.sayisini bilmiyorum ama asil milli servet orda yatiyor
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Milletin helal malıydı zaten. Yoksa hayır gelmez, zarar ederdi.
    Cevapla