Çılgın projeye dev talip! Önderlik etmek istiyoruz

Türkiye'nin mega projelerinden Kanal İstanbul'un yapımına Güney Koreli inşaat şirketi SK Engineering & Construction talip oldu.

Çılgın projeye dev talip! Önderlik etmek istiyoruz
Çılgın projeye dev talip! Önderlik etmek istiyoruz
GİRİŞ 09.05.2018 12:06 GÜNCELLEME 09.05.2018 14:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK Engineering & Construction (E&C) Başkan Yardımcısı Seung Soo Lee, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Kore ziyaretinde söz konusu projenin gündeme geldiğini ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in ülke olarak projeye destek vermekten mutlu olacaklarını açıkladığını hatırlattı.

Seung, Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projelerde yer aldıklarını ve Türkiye'de deneyim sahibi olduklarını anlatarak, “Bu (Kanal İstanbul), hem değer hem de önemi bakımından çok büyük bir proje. Biz Türkiye’de ortaklarımızla beraber büyük projelere katılıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu proje ile ilgili davet etti ve bizim liderimiz kabul etti. Bize iş düştü demektir. Bizim Türkiye'de deneyimlerimiz var. Sadece projenin ayrıntılarının açıklanmasını bekliyoruz. Ayrıntılar netleştikten sonra biz projeye önderlik etmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve kamuoyuna "çılgın proje" olarak yansıyan Kanal İstanbul Projesi kapsamında, Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos'un doğusunu takip eden yaklaşık 45 kilometrelik alanda yürütülen jeolojik ve jeoteknik araştırmalar sonrasında belirlenecek yöntem ve tekniklerle kanal açılacak. Böylece Karadeniz'i Marmara ve Akdeniz'e bağlayan güvenli alternatif bir su yolu oluşturulacak.

Kanal işletmesi için gerekli tesis ve yapılara ek olarak, projeyle entegre geliştirilecek yat limanları, konteyner limanları ve lojistik merkezi yapılması planlanıyor. Proje kapsamında ayrıca, kanalın kazı çalışmalarından çıkacak malzemelerin depolanacağı adalar ve kıyı dolgu alanları da oluşturulacak.

YORUMLAR 8
  • caylak 5 yıl önce Şikayet Et
    Güney kore ile kan bagimiz var olumlu gelsinler
    Cevapla
  • trafik çilesi 5 yıl önce Şikayet Et
    tamam dostum hemen arıyorum gelsinler.
    Cevapla
  • Beray 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakisir
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi yıkacak olanlara firsat doğmadan şu projeler biran önce başlasın artık.. talancilar ve yalancılar yağmacılar ellerini ovuşturarak sırtlan gibi bekliyor..ingilize israile amerikaya gerek kalmıyor içimizdeki düşmanlar bize yeterde artarda.. Allah bu millete bir dah zillet yasatmasin inşallah
    Cevapla
  • Isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan Guney Kore var, adamlar bize yardimci olmak icin senelerdir yatirim yapiloyarlar. Allah hidayet nasip etsin. Altay tanki, obusler, hurkus hepsi Guney Kore sayesinde oldu, teknoloji vermem demiyor, yatirim yapmam demiyor tek dedikleri; kore savasinda siz bizim yanimizda aslanlar gibi savastiniz ve bizi kurtardiniz, bizim size borcumuz var diyorlar. Insallah motor konusunda ve TFX konusunda da hatta balistik fuze konusunda da yardimci olurlar.
    Cevapla
  • Xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay ülkemin temiz kalpli saf insanı. İşin içinde vicdan değil para var. Hırs var. Ün kazanma, fırsatları daha iyi kapma arzusu var. Maalesef düşündüğün gibi değil.
    Cevapla
  • otokolik 5 yıl önce Şikayet Et
    k.çekmeceden olmamalı,trafik zaten kilit,b.çekmece,silivri tarafına kaydırılmalı,aksi halde uzun yıllar o bölge trafiğini çözmeye uğraşacağız.
    Cevapla
  • seko 5 yıl önce Şikayet Et
    uzman trafikci...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle