Bakan açıkladı! İki dev Türkiye yolunda

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Alibaba ve Amazon ile Türkiye'ye yatırım yapmaları için görüştüklerini söyledi.

Bakan açıkladı! İki dev Türkiye yolunda
Bakan açıkladı! İki dev Türkiye yolunda
GİRİŞ 09.05.2018 10:17 GÜNCELLEME 09.05.2018 13:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Alibaba ve Amazon’un Türkiye’de yatırım yapmak için bazı taleplerde bulunduğunu, bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bloomberg’e konuşan Tüfenkci, "Elektronik ticaret konusunda Türkiye’de büyük bir imkan var, bu imkanı kullanmak istiyoruz" derken, "Alibaba, Amazon dahil olmak üzere birkaç uluslararası firma Türkiye’de faaliyet göstermek istiyorlar. Bakanlığımızla görüşmeler yapılıyor. İki firmayla ben de bizzat görüştüm. Bir takım yasal düzenlemeler veya iyileştirmeler istiyorlar. Arkadaşlarımız bunları teknik anlamda çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

 

Şirketlerin Türkiye’de kuracakları temsilcilikler aracılığıyla bölgeye dağıtım yapmak istediklerini anlatan Tüfenkci, "Onun için bizim gümrüklerle ilgili bir takım düzenlemeler yapmamız, lojistik altyapısını güçlendirmemiz, elektronik ortamı daha düzgün kurmamız lazım" dedi.

Tüfenkci elektronik ticaretle ilgili ayrıca önümüzdeki günlerde bir sektör çalıştayı da düzenleyeceklerini söyledi.

YORUMLAR 18
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüketimden baska birsey yok biraz üretin yahu üretin!!!!
    Cevapla
  • Isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes menfi yorum yazmis ama su kadarini soyleyeyim, bu iki sirket gelirse Turkiyede cok onemli istihdam olur ve kalite artar. Amazon deyip gecmeyin, avrupa ulkeleri yalvariyorlar bize gelin diye, ama ne hikmetse Milletimiz burun kiviriyor.
    Cevapla
  • kimeniye 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede internet satışına tam hakimiyet olmadan, birde üstüne bunların gelmesi , resmen sektörü yabancıya teslim olur ki , bir kaç yıl içinde ülkemizin internet siteleri hızla bunların eline geçer, zaten paralarını amerika karşılıksız para basarak sağlıyor
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende fabrika kuracaklar falan zannettim..
    Cevapla
  • cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi bir gelişme rekabet ve benzer milli şirketlere bir açılım olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle