Yerli ‘baz’ ses getirdi

Türkiye’nin yerli baz istasyonu ULAK ile Anadolu’nun köyleri 4.5G’ye ulaştı. ULAK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile BTK’nın desteği, Netaş ve Argela’nın katkıları ile Aselsan tarafından geliştirilerken, Turkcell, proje ekibiyle işbirliği yaparak ürünün üretimine destek oldu.

Yerli ‘baz’ ses getirdi
Yerli ‘baz’ ses getirdi
GİRİŞ 09.05.2018 09:24 GÜNCELLEME 09.05.2018 09:24

Şirket, 2018 sonuna kadar, Evrensel 4.5G genişleme planları çerçevesinde, ulusal baz istasyonları ile Türkiye’de 700 yerleşim yerine servis vermeyi planlıyor.

Çankırı’da 4.5G’nin kurulumu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Turkcellarasında imzalanan “Evrensel Hizmet” anlaşması kapsamında gerçekleştirildi.

 

Turkcell 4.5G’yi 1799 kırsal yerleşim yerine sunacak. Anlaşma baz istasyonlarının yüzde 10’unun yerli üretim olmasını gerektiriyor.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Türkiye’nin dijital operatörü olarak Türkiye’nin kırsal bölgelerine 4.5G’yi taşıma hedefini desteklemekten onur duyuyoruz. Ulusal baz istasyonların kurulumunu yaparak, Türkiye’nin yerel teknolojik yeteneklerinin ve ekosisteminin gelişimine destek olduğumuz için mutluyuz. Çankırı’da kısa süre önce yaptığımız kurulum her iki alanda da kamu-özel ortaklığının başarısına bir örnek teşkil ediyor” dedi.