Dolar yükseldi! Erdoğan'dan açıklama

Doların 4.30 lira ile yeni tarihi rekorunu kırdığı sıralarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında doların artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Dolar yükseldi! Erdoğan'dan açıklama
Dolar yükseldi! Erdoğan'dan açıklama
GİRİŞ 08.05.2018 12:16 GÜNCELLEME 08.05.2018 13:13
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Artan ABD hazine tahvil getirileri ve güçlü ekonomik verilerin desteğiyle yaklaşık dört ayın zirvesine yükselen dolar 4.30 lira ile yeni tarihi rekorunu kırdı, euro da parite etkisiyle yükselerek 5.10 - 5.11 lira aralığına çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında doların artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama;

İleriye doğru atacağımız daha çok adımlar var. Ekonomide kur üzerinden yürütülen saldırı dalgasını tersine çevirmek için projelerimiz var.

 

 

Dolar 4.30 lira ile yeni tarihi rekor kırdı

Artan ABD hazine tahvil getirileri ve güçlü ekonomik verilerin desteğiyle yaklaşık dört ayın zirvesine yükselen dolar 4.30 lira ile yeni tarihi rekorunu kırdı, euro da parite etkisiyle yükselerek 5.10 - 5.11 lira aralığına çıktı.

Merkez Bankası'nın dövizde zorunlu karşılıkları düşürmesine karşın, dolar yeni güne tarihi rekor düzeye yakın başlarken, Borsa İstanbul Endeksi 99 bin 894 puana kadar indikten sonra 100 bin 217 puana döndü.

Gelişmelerle dolar endeksi 93.009 ile Aralık ayı sonundan bu yana en yüksek düzeye çıktı.

Beklentilerin altında gelen Alman sanayi siparişleri ve euro bölgesi yatırımcı güveni verilerinin ardından euro/dolar paretisi de dün bu yıl ilk kez 1.19'un altına indikten sonra, bugün 1.1890 düzeyine çekildi.

YORUMLAR 85
  • Samet Barapinhouse 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeği dolarlamı alıyoruz sanki bize ne.
    Cevapla
  • Buğday 5 yıl önce Şikayet Et
    Buğdayın %70 ithal
    Cevapla
  • Emre 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeği,benzini,eti,ayakkabıyı,elbiseyi hepsini dolarla alıyoruz kardeşim.Dolar artınca benzin,mazot artıyor.Yani nakliye ücreti artıyor.Yani maliyet artıyor.Hepsi zincirleme gidiyor.Ayrıca devletin borcu dolar cinsinden olunca dolar artınca devlet bütün vergilere zam yapıyor.Devletin vergi almadığı bir ürün,bir eşya söyleyebilirmisin bana?
    Cevapla
  • ekonomi 5 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi bilmediğin belli git önce biraz kitap oku
    Cevapla
  • Ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    2002 ile simdiki tl ve dolar arasindaki farka bak
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    1-Bunun çözümü net ve açık: Döviz girdiniz, çıktınızdan fazla olacak. 2- Peki bu nasıl olacak? Cevap: Üretim teşvik edilecek, dünyada talep gören ürünler üretilecek, ihraç edilip döviz girdisi sağlanacak. Bunun yanı sıra ithalat düşürülecek; dışarıdan temin edilen mallar mümkün olduğunca içerde üretilecek. Ama 16 yıldır tüm kaynakları betona yatırdığınız için krizdeyiz.
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya kimse kendini kandırmasın.ülkemizde ekonomik olarak bir sorun var.bu yüzden dolar dolar bu kadar yükseliyor.evet dış etkide var ama eğer ekonomi sağlam olursa kimse birşey yapamaz.üretemiyorsan tükenmeye mahkumsun....
    Cevapla
  • Anar 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhabalar turk halkina.Kotu niyyetli guchlere hizmet eden dolara karshi tedbirler elealinmasina devam edilmeli.Allahin kullarini paraya hizmet etmeye zorluyurlar.Erdogan Yeni ve guclu Turkiyenin buyuk lideri.Dishardan daha iyi goruluyor bu.Ulu turk halkim,liderinizi destekleyin sona kadar.Sonda qelebe buyuk turk halkinin.Iyi akshamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle