Çevik Kuvvet Polisi maaşı ne kadar? (2018)

Çevik kuvvet polisi olmayı düşünenler genellikle bu mesleğin ortalama maaşları hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırlar. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Çevik Kuvvet Polisi maaşı ne kadar? İşte 2018 Polis maaşları...

Çevik Kuvvet Polisi maaşı ne kadar? (2018)
Çevik Kuvvet Polisi maaşı ne kadar? (2018)
GİRİŞ 08.10.2018 09:53 GÜNCELLEME 08.10.2018 09:54

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde binlerce Çevik Kuvvet Polisi görev yapmaktadır. Bu mesleği tercih etmek isteyenler normal polislerden çok daha fazla maaş aldığını düşünürler. Eğer sadece para kazanmak için bu mesleği tercih etmeyi düşünüyorsanız, Çevik Kuvvet Polisi mesleğinin buna uygun olmadığını belirtmekte fayda var. Bunun yanında Polisler kendi içerisinde sınıflara ayrılmaktadır. Mesela  çevik kuvvet, yunus, narkotik, asayiş vb. gibi olmak ile birlikte her sınıfın aldığı maaşlar farklıdır. Peki 2018 Çevik Kuvvet Maaşı kaç TL?

2018 ÇEVİK KUVVET POLİSİ MAAŞI KAÇ TL?

2018 yılı itibari ile Çevik Kuvvet Polisleri ortalama 4 bin 500 lira civarında maaş almaktadır. Ancak bu tutar polisin mezun olduğu okula, aile durumuna, çocuk durumuna ve görev yaptığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında görevinde eski olanlar, tehlikeli bölgede olanlar ve nüfusu kalabalık olan şehirlerde görev yapan çevik kuvvet polislerinin aldıkları tazminat tutarı diğerlerine göre daha fazladır.