Bakanlık açıkladı! Çaycı dahil 20 isim gözaltında

Bakanlık tarafından soruşturma başlatılan Detay Maxinet'in sahibi ve çalışanları hakkında savcılık tarafından gözaltı kararı çıkarıldı.

Bakanlık açıkladı! Çaycı dahil 20 isim gözaltında
Bakanlık açıkladı! Çaycı dahil 20 isim gözaltında
GİRİŞ 07.05.2018 10:51 GÜNCELLEME 07.05.2018 10:51

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor sonrası, bilgisayarlarını açık bırakarak para kazanabilecekleri vaadi ile binlerce kişiden para toplayan Detay Maxinet'in sahibi ve çalışanları hakkında savcılık tarafından gözaltı kararı çıkarıldı. Şu ana kadar şirketin sahibinden çaycısına kadar 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Detay Maxinet'e yönelik yürütülen soruşturmada gözaltı kararı verdi.

Geçen Cuma sabahı, şirketin sigortalı olarak çalışan 20'yi aşkın çalışanı göz altına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden, şirket sahibi Alper Tetiker'in, şirketin Kartal'daki ofisinde gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı isimlerin ifade işlemlerine bugün veya yarın başlanması bekleniyor. Haklarında gözaltı kararı bulunan iki kişinin de bugün teslim olmaları bekleniyor.

ÇAYCISI BİLE GÖZALTINDA

Detay Maxinet Avukatı Harun Şimşek Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Şirketin çaycısı dahil bir çok kişinin gözaltına alındığını belirtti. Av. Şimşek, yürütülen soruşturmanın, bakanlık müfettişlerinin hazırladığı rapor olduğunu belirterek, "İfade işlemlerine bugün veya yarın başlanmasını bekliyoruz. İfade işlemleri sonrası müvekkillerimin serbest bırakılmalarını bekliyorum" dedi. Av. Şimşek, gözaltına alınan isimlerin, şirketin sigortalı çalışanları olduğunu kaydetti. Gözaltına alınan isimler arasında, şirketin sahibi Alper Tetiker de bulunuyor.

Detay Maxinet Nedir?

Detaymaxinet yöneticilerinin yaptığı tanıtımlar ve sunumlara göre, üye olan kişiye öncelikle bir bilgisayar veriliyor ve verilen bilgisayara bir yazılım yükleniyor. Üyenin bilgisayarı açık kaldıkça, firmanın çalıştığı markalara SEO hizmeti verildiği belirtiliyor.