Yerli otomobille ilgili açıklama! Tarih belli oldu

Bakan Özlü, "11 Mayıs'ta Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin şirket sözleşmesinin imza törenini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağız. O gün CEO'yu açıklayacağız. Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin şirket sözleşmesi imzalanacak ve sayın Cumhurbaşkanımız, şirketin genel müdürünü açıklayacak" dedi.

GİRİŞ 05.05.2018 09:12 GÜNCELLEME 05.05.2018 17:20
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'ndeki İstanbul Gençlik Festivali kapsamında düzenlenen oturumun moderatörlüğünü yapan Özlü, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Salih Tuna Şahin ile gençlerle bir araya geldi.

Özlü, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak Türkiye'nin bilim merkezi, teknoloji üssü ve dijital sanayi ülkesi olması için çalıştıklarını ifade ederek, tüm faaliyetleri bu 3 ana eksende yoğunlaştırdıklarını söyledi.

 

Gençlere KOSGEB ve TÜBİTAK'a başvurmaları önerisinde bulunan Özlü, şunları kaydetti:

"Son 1,5 yıldır Türk sanayisinin dijital dönüşümünün yol haritasını çıkardık, sağlam bir çalışma yaptık. Türk sanayisinin dijital dönüşümünü 6 bileşenden oluşturduk. Yol haritamız hazır, bunu önümüzdeki günlerde uygulayacağız. Türkiye, sadece Afrin'de güvenlik sebebiyle bir operasyon yürütmüyor, sessiz sedasız Antartika'da da bir operasyon yürütüyoruz. Nisan ayı içinde 28 kişilik bir heyeti Antartika'ya gönderdik. Orada Türkiye'nin kuracağı bilim üssünün ön hazırlık çalışmalarını yaptılar. Gelecek yıl inşallah 3'üncü seferimizi Antartika'ya düzenleyeceğiz ve orada Türkiye'nin bir bilim üssü olacak."

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ PROJESİ

Faruk Özlü, bakanlık bünyesinde Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin yürütüldüğünü hatırlatarak, projenin bir teknoloji projesi olduğunu söyledi.

Özlü, "Türkiye'nin Otomobili Projemiz iyi gidiyor. 11 Mayıs'ta Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin şirket sözleşmesinin imza törenini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağız. O gün CEO'yu açıklayacağız. 11 Mayıs'ta sayın Cumhurbaşkanımızın huzurlarında Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin şirket sözleşmesi imzalanacak ve sayın Cumhurbaşkanımız, şirketin genel müdürünü açıklayacak." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • ünal 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yok,ama durmadan tören düzenliyoruz.
    Cevapla
  • Yasin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kackez törenler düzenlendi Kackez tanıtım yapıldı yeter artik
    Cevapla
  • araba diye 5 yıl önce Şikayet Et
    Araba diye bi sey kalmdan cikar kesin
    Cevapla
  • Paşa 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizmin petrol sömürüsü bitmezden elektrikli otomobil diye birşey olmaz.Devlet petrolden yüzde yetmiş vergi alıyor onu bırakacakta halk ferahlasın, ucuz yakıtlı otomobil binsin mi?diyecek.hayır hayır net söylüyorum.halkın yararına hiçbirşey yok.bir nebze siyonizmin isteği dışında iş yapılsın yer yerinden oynar.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    elektrik ucuz mu olacak zannediyorsun 5 tl ile 500 km yol yaptırırmı devlet sana ..en az tahminim otogaz fiyatı olur yada otogaz mazot arası bir fiyat.. diyeceksin ki elektrik ucuz...koyacak %400 vergiyi..
    Cevapla
  • Aaa 5 yıl önce Şikayet Et
    2023de çıkar inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle