4C'den 4B'ye geçen işçilere çifte maaş müjdesi! 1 milyarlık ikramiye...

Taşeron işçilerim kadroya alınması sonrasında sürekli işçi statüsünde olan 4B çalışanlarının hakları da belli oldu. Geçici işçi statüsünden (4C) sürekli işçi statüsü 4B'ye geçen işçiler artık maaşlarını peşin alacaklar ve izin hakları saklı kalacak. İşte, 4B işçilerine çifte maaş müjdesi ve kadro sonrası elde edeceği haklar...

4C'den 4B'ye geçen işçilere çifte maaş müjdesi! 1 milyarlık ikramiye...
4C'den 4B'ye geçen işçilere çifte maaş müjdesi! 1 milyarlık ikramiye...
GİRİŞ 05.05.2018 14:57 GÜNCELLEME 05.05.2018 14:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taşeron işçiler 2 Nisan günü itibariyle sürekli işçi olarak kadroya alındılar. Taşeron düzenlemesi sonrası ise işçilerin elde edecekleri yeni haklar merak konusu oldu. 4B sürekli işçi statüsüne alınan işçiler artık maaşlarını peşin alacak ve izin günlerini de saklı tutarak bir sonraki yıllarda kullanabilecekler. Peki, düzenleme sonrası hesaplarına çifte maaş yatacağı söylenen 4C'den 4B'ye geçiş yapan işçilerin hakları neler olacak? İşte, 4B işçilerine çifte maaş müjdesi detayları...

4B İŞÇİLERİNE ÇİFTE MAAŞ MÜJDESİ

 

Geçtiğimiz gün Başbakan Binali Yıldırım emeklilere biner lira bayram ikramiyesi verileceğini duyurmuştu. Vatandaşa bayram ettiren haberler bir yenisi daha eklendi. Uzun yıllar sonucunda kadroya kavuşan taşeron işçilerden 4B'ye geçenler hesaplarında çifte maaş sürprizi ile karşılaşacaklar. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; kadro sonrasında 4B'ye geçen personelin maaş takviminde eşitlik sağlanacak. Artık maaşları peşin olarak yatırılacak olan 4C işçileri, düzenleme yürürlüğe girdiği ay çifte maaş alacak.

1 MİLYARLIK İKRAMİYE 

Kadroya geçişlerin tamamlanmasının ardından işçilerin tamamı maaşın 1.5 katı promosyon alacak. Buna ek olarak da toplu iş sözleşmesinden kaynaklı ücret ve farklar da hesaplara yatırıldı. Devlet kadrosuna geçen 450 bin işçiye bir milyar liranın üzerinde ikramiye verilecek. 

İZİN HAKLARI İYİLEŞTİRİLİYOR

4C'den 4B'ye geçerek sürekli işçi statüsü kazanan çalışanlar maaş iyileştirmesinin yanında daha birçok hakka sahip olacak. Reform niteliğinde adımların atıldığı hükumet kanadından yeni haberler geliyor. 4B'ye geçen işçilerin izin hakları iyileştirilecek.  İzin süreleri uzatılacak, bir sonraki yıla devredilebilecek. Bakan Jülide Sarıeroğlu, 4B'lilerin izinleri için Maliye ile birlikte hazırladıkları yönetmeliği Bakanlar Kurulu'na sevk ettiklerini söyledi. 

MEMURA PART-TİME ÇALIŞMA HAKKI

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun bu hafta Bakanlar Kurulu'na memurun part-time çalışma konusuna ilişkin sunum yapması bekleniyor. Sarıeroğlu konuya ilişkin açıklamasında, "4B'dekilerin izin konusunda bizlerden çok ciddi talepleri vardı. 4C'den 4B'ye geçenlere yüzde 10 bir maaş zammı gerçekleşmişti. Part time'ı ise daha çok kadınlar bekliyor ama erkekler için de geçerli olan doğumdan sonra yarı zamanlı çalışmaya ilişkin düzenleme de kısa zamanda netleşecek" ifadelerini kullandı. 

4B STATÜSÜ NEDİR, KİMLERİ KAPSIYOR?

Devlet memurları yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan bulunuyor. 4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor.  Devlet memurları yasasına göre 4A, 4B, 4C ve 4D olmak üzere dört ayrı kategoride çalışan bulunuyor. 4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor.  

4B çalışanları; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb.) Bu kadrolara ilk defa atanacak personelin KPSS'ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde bilgisayar ortamında yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

YORUMLAR 2
  • 4 C 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden kaleme alınan gerçek dışı bir yazı. Taşerondan 4 b kadrosuna geçiş olmadı. 4 c yani özelleştirme sonucu kamu da istihdam edilen işçiler 4 b li oldu. ve ne yazık ki araştırmadan yazıldığı için % 10 diye gösterilen maaş artışının eksilen maaşı aynı seviyeye çektiği görülür. şiddetle kınıyorum. sizleri. ( Bu arada kamu işçisi olabilmek içinde KPSS ve mülakatı geçerek iş başı yapılmaktadır.)
    Cevapla
  • Eyyupk 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek 4b kadrosunu verseydiniz bu kadar zahmete girmezdiniz
    Cevapla