Emekliye Mayıs zammı

Emeklilerin Temmuz zammı adım adım yaklaşıyor. 4 aylık enflasyona göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.69 olarak görünüyor. Buna 2 aylık veri daha eklenecek. Zam oranı yüzde 5’i aşabilecek

Emekliye Mayıs zammı
Emekliye Mayıs zammı
GİRİŞ 04.05.2018 07:11 GÜNCELLEME 04.05.2018 07:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 12 milyon emeklinin Temmuz zammı şekillenmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün açıkladığı enflasyon verileri, zammın ipuçlarını verdi.

SSK ve Bağ- Kur emeklileri zam oranını belirleyecek ilk 6 aylık enflasyonu merakla beklerken, bunun ilk 4 aylık döneminin verisi belli oldu. Ocak-Nisan enflasyonu yüzde 4.69 olarak gerçekleşti. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı 4 aylık enflasyona göre yüzde 4.69 olarak görünüyor. Geriye 2 veri kaldı. Mayıs ve Haziran enflasyonu verileri de buna eklenecek. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz artışı ortaya çıkacak. Uzmanlar, Ramazan ayının yaklaştığını, bu dönemde gıda fiyatlarının enflasyon üzerinde belirleyici olacağının altını çiziyor. Mayıs enflasyonunun artı çıkabileceğini vurgulayan uzmanlar, ilk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5'i aşabileceği görüşünde. Yani SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5'i aşabilecek.

RAMAZAN ETKİSİ

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru yayımlanan 2018 Yılı Programı'nda ilk 6 aylık enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 4.02 olabileceği ifade edildi. Ancak Merkez Bankası, bu yıla ilişkin enflasyon tahminini yüzde 7'den önce yüzde 7.9'a, ardından da yüzde 8.4'e yükseltti.

MEMURA FARK ÇIKTI

Enflasyon verileri SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra memurlar ve memur emeklilerini de yakından ilgilendiriyor. Memur ve emeklilerinin Temmuz zammı toplu sözleşmede yüzde 3.5 olarak belirlense de ayrıca enflasyon farkı da göründü. Memurların ve memur emeklilerinin Temmuz'da enflasyon farkı alabilmesi için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyordu. İlk 4 ayda bu oran aşıldı. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 0.69'luk fark oluştu. Mayıs ve Haziran enflasyonuna göre bu artabilir.

 

 

YORUMLAR 8
  • emekliyen 5 yıl önce Şikayet Et
    babam emekli ocaktan beri cikan emekliye zam haberleri dogru ise babam 11000 maas aliyo ama aldigi 1100 cok ilginc
    Cevapla
  • İbadullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet emekliye çalışır hale geldi. Bunlar da popülist hareket değil mi? Adam 50 yaşında emekli olsa 30 sene prim yatırıp 35 sene maaş aliyor.
    Cevapla
  • Gözün 5 yıl önce Şikayet Et
    garibanın aldığı 3 kuruşta mı kaldı.
    Cevapla
  • Ankaralı 5 yıl önce Şikayet Et
    ''İNTİBAK = 2018 BAŞKANLIK VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ'' Sayın siyasiler umarız milyonlarca SSK emekli ailelerinin oylarını görmezden gelmezler....
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    bu enflasyona inanmıyorum en az %7-8 civarında şuan
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Engelli maaşlarıda arttırılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle