14 milyon dava düşecek! Devletin kasası dolacak

“Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilerimize verilecek 1000 liralık destek, onlara bir bayram harçlığı, bir mutluluk vesilesi” diyen Erdoğan, imar barışı ile 14 milyona yakın davanın düşeceğini devlete yaklaşık 40 milyarlık bir getirisi olacağını ifade etti.

14 milyon dava düşecek! Devletin kasası dolacak
14 milyon dava düşecek! Devletin kasası dolacak
GİRİŞ 04.05.2018 06:36 GÜNCELLEME 04.05.2018 06:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İmar barışı bana göre çok çok önemli diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 milyon kadar dava düşecek. Onun bir de getirisi var. Devlete yaklaşık 40 milyarlık bir getirisi olacak. Ülke ekonomisine katkısı olacak. Daha da önemli olan boyut, vatandaşın benim akıbetim ne olacak, imar barışı ile birlikte ben evimi konutumu rahatlıkla yapabilecek miyim sorunu çözülmüş olacak." dedi.

"İstanbul’da konuşma yaptım, dedim ki: ‘Konutlarınızı artık dikey yapamayacaksınız, gerek Kiptaş ile yapın, gerekirse TOKİ ile yapın ama yatay mimari ile yapın’. Halkımızın yatay mimari ile güzel eserler ortaya koymasını istiyoruz. TOKİ ile Kiptaş ile onlara yardımcı olma gayretinde olacağız. Konu ile ilgili hukuki bazı sorunlar var. Büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, vatandaşların seçecekleri avukatlar bir araya gelsin diyoruz; böylece imar barışını gerçekleştirelim istiyoruz. Vatandaşlarımızın kentsel dönüşümde işlerini müteahhitlere kaptırmak yerine, dönüşümü Kiptaş veya TOKİ ile gerçekleştirmelerinin, daha sağlıklı, daha süratli olabileceğini düşünüyorum."

 

 

YORUMLAR 19
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya adalet? Ben kaçak bina yapmadım . Bu durumda kaçak yapanlar ödüllendirilirken ya benim duygularım ne olacak?
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kamu arazilerini talan edenler affediliyor sizin tartıştığınız şeye bak.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Arsa sahipleri ve müteahhitler yüzünden ev fiyetları uçtu.Şimdi de satamıyoruz diye ağlıyorlar. Bu ülkede kimse size acımaz artık.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Atı alan Üsküdarı geçti. Gökdelenler le millet vurgunu yaptı. Bize gelince 3 kat verildi. Ordu da Samsun da dağlık araziler 20 katlı. Çarşamba nın düz verimli arazisi 2 3 kat la ziyan oluyor. Tarım arazileri ev doldu yer yetmiyor. Her bina ya bi kat atsan 10 bin daire çıkar bi ilçede
    Cevapla
  • Gafar 5 yıl önce Şikayet Et
    Arsa sahipleri çoğu kan emici yapımcı firmaları batıran arsa sahipleri %50 kat karşılığı + para yetmezmiş gibi inşaatı bitirdiğinde yok 2 daire fazla ver yok yönetimi ben yapacam 3 kuruşluk arsa oldu sana trilyonluk konut sonra firmalar kan emici oluyor el insaf,100binlirya alacağın daire arsa oldu sana 250binliraya niye biliyor musunuz binayı yapan parası ile rezil oluyor, kat karşılığı arsa alan arkadaşlar gidin paranızı fakir fukaraya verin arsa sahiplerinin ağız kokusunu cekmeyin yazik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle