Kayseri Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor

Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında, şu ana kadar hizmete girenler arasında en büyüğü olma özelliğine sahip Kayseri Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor.

Kayseri Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor
Kayseri Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor
GİRİŞ 02.05.2018 14:40 GÜNCELLEME 02.05.2018 14:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yozgat, Isparta, Mersin ve Adana'daki hastanelerin ardından Türkiye'nin 5. sağlık üssü olacak Kayseri Şehir Hastanesi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 5 Mayıs'ta hizmete girmesi planlanıyor.

Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde gibi çevre illere de hizmet vererek bölge hastanesi görevi üstlenecek Kayseri Şehir Hastanesi, 4 ana hastane binası ile fizik tedavi ve adli tıp birimlerinden oluşuyor.

 

 

Fiziki yapısı ve vatandaşlara sunduğu modern hizmetlerle 5 yıldızlı otel konseptinde inşa edilen tesiste, tek kişilik ve iki kişilik tuvaletli ve duşlu lüks odalarda hastalara tedavi imkanı sunuluyor. Hasta ve yakınlarına en modern tedavi hizmetlerinin sunulabilmesi için tasarlanan hastane binaları, bekleme sürelerinin azaltılması, hasta ve yakınlarının rahatlığı için akıllı teknolojik sistemlerle dikkati çekiyor.

Hastalar için hemen her şeyin düşünüldüğü komplekste, acil durumlarda helikopter ambulansla getirilen hastaların doğrudan ameliyathaneye veya yoğun bakım odalarına alınabilmesine olanak tanınıyor.Sağlık hizmetlerinin Bakanlık personeli; idari, teknik ve temizlik gibi hizmetlerin ise özel sektör kanalıyla yürütüleceği şehir hastanesi konseptinde, her hastanın refakatçi personel eşliğinde vakit kaybetmeden hizmet alabilmesi amaçlanıyor. Hastane bünyesinde oluşturulan ve 7/24 görev yapacak olan çağrı merkezi, oluşabilecek her türlü aksaklık ve ihtiyaç durumunda anında müdahale imkanı sağlayacak.

"4 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM"

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, hastane açılışına az bir süre kaldığını ve sağlık hizmetlerinin eksiksiz şekilde başlaması için yoğun gayret gösterdiklerini belirtti. Tedavi hizmetlerinin işleyişini uygulamalı olarak görebilmek ve tespit edilen aksaklıkları anında giderebilmek için simülasyon etkinlikleri düzenlediklerini bildiren Benli, bu simülasyonlarla her türlü senaryoya karşı hazırlık yaptıklarını anlattı.

Hastanenin fiziki yapısı oluşturulurken hasta ve yakınlarının her türlü konforunun düşünüldüğünü vurgulayan Benli, bu sayede vatandaşa en kaliteli sağlık hizmetinin sunulacağını dile getirdi.

Hastanenin Teknoloji Direktörü Afşin Yüce ise kullanılan teknolojik imkanlara dikkati çekerek hastane bünyesinde tüm Kayseri'nin yükünü kaldırabilecek boyutta bilgi işlem merkezi oluşturulduğunu ifade etti.

Hastanenin teknolojik altyapısında yerli yazılımlar kullanıldığına dikkati çeken Yüce, bilgisayar altyapısında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen milli işletim sistemi Pardus'un kullanıldığını kaydetti.

YORUMLAR 5
  • 016 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel inşaallah bütün illerimize yapılır
    Cevapla
  • Halkk 5 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda Taşeron hizmeti sona erdirildiği halde, Kayseri Şehir Hastanesinin; Temizlik, Yemek, Posta vb. hizmetlerinin Danimarka merkezli ISS adlı firmaya verilmesinin Türkiye'de bu iş kollarında uzmanlaşmış ve yılların tecrübesine haiz firmaları da var iken izah edilebilir bir tarafi bulunmamaktadır.
    Cevapla
  • Konuşma 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen hükümetimizden iyi mi bileceksin. Kine verirse güzel verir kime vermemiş ise hak etmemiştir.
    Cevapla
  • TR-IZMIR 5 yıl önce Şikayet Et
    Şehir Hastanelerin güvenli sekilde isletimesini sagliyacak, çevresinde bulunmasi sart olan tam tesekküllü enerji elektrik santral, ana sebekeden ayri çöp ve su kanalizasyon atik systemi , Yangina karsi müdehale profesyonel kalifiye itfaye eleman, çesitli yangin aparatlar, hastaneye özel Su sebekesi. Medikal çöpler Hassas mikrobiyotik atiklarin nötralize edilmesi ve denetlenmesi,güncel 24/24 saat hava ve su kalite kontrol örçümlü Laboratuar. güvenlik denetimi kontrol merkezleri, kurumlar arasinda synkronizasyon, sorumluluklarin paylasimi.. insanlarimizin gizli kalmasi gereken hastalik verilerin korunmasina .. hasta veri bankalarin güvenligi ve gizlilik halleri, Devlet gizli tutanak garantisi
    Cevapla
  • Güzell 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi hemşire veya att olmak vardı :) ama bilgisayar programcısı olduk hayallerimizi satmadık ya
    Cevapla