Asgari ücretin 1.5 katı maaş verilecek! İmzalandı

Çalışma Bakanlığı ile TEB arasında imzalanan protokole göre, 2 bin yardımcı eczacı istihdam edilecek. Yardımcı eczacılara asgari ücretin 1.5 katı maaş verilecek.

Asgari ücretin 1.5 katı maaş verilecek! İmzalandı
Asgari ücretin 1.5 katı maaş verilecek! İmzalandı
GİRİŞ 29.04.2018 09:51 GÜNCELLEME 29.04.2018 09:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği sağlık sektöründe de etkisini gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında geçtiğimiz hafta imzalanan protokol kapsamında Eylül 2018'e kadar 2 bin yardımcı eczacının istihdam edilmesine karar verildi.

Kanunla belirtilen düzenlemeye göre yardımcı eczacıya asgari ücretin 1.5 katı maaş verilmesi kararlaştırıldı. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, yeni uygulama hakkındaSABAH'a özel açıklamalarda bulundu.
 
HİZMETTE KALİTE ARTAR
 
Yardımcı eczacıların alacağı maaşın kanunla belirlendiğini belirten Çolak, düzenlemenin mesleki gelişime katkı sağlayacağını, istihdamı teşvik edeceğini belirtti. Çolak, "Uygulama eczacılık kalitesini artırır, halk sağlığını korur, vatandaşın daha iyi hizmet alması konusunda yardımcı olur" diye konuştu. Yardımcı eczacılara teklif edilebilecek minimum ücret, asgari ücretin bir buçuk katı olan 2.405 TL'ye tekabül ediyor.
 
YARDIMCI ECZACILIK NEDİR?
 
2018 yılından itibaren eczacılık fakültesinden mezun olacaklara 1 yıl süreyle yardımcı eczacılık yapma şartı getiren kanuna göre yardımcı eczacı "2013 ve daha sonraki yıllarda eczacılık fakültesinde okumaya hak kazanmış olup mezun olduktan sonra serbest eczane açmak veya serbest eczanelerde mesul müdür olarak çalışmak için en az bir yıl müddetle hizmet sözleşmesine bağlı olarak mesul müdür eczacı ile birlikte serbest eczanelerde veya hastane eczanelerinde çalışan eczacı" şeklinde tanımlanıyor. 

 

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 22
  • Kalfa.. 5 yıl önce Şikayet Et
    16 yıldır kalfayım 2500 tl ben alıyorum.ama şu bir gerçekki eczaci kalfalarının elinden hiç bir eczaci tutmamıstır.halbuki eczaneyi her anlanda çeviren kalfalardır.eczaci okumuş mecburi 1 yıl calisacak 2400 tl gulunc para ayıptir
    Cevapla
  • VKARE 5 yıl önce Şikayet Et
    2400 liraya çok az demişiniz de arkadaşlar bu başlangıç için iyi para
    Cevapla
  • İspenciyar 5 yıl önce Şikayet Et
    şu an türkiyede ellinin üzerinde eczacılık fakültesi var 2013teki kanun değişikliğiyle mezun olanlar eczane açamıyor kota var boş yerler için sıraya giriyorlar kaldı ki mevcut eczacı sayısı türkiyenin ihtiyacıne yetecek düzeyde yardımcı eczacılıkla bu sayı düşürülemez bu bir nevi eczacılar için mecburi hizmettir kaldı ki 5 yıl okumuş birisine 2400 lira maaş vermek resmen ayıptır bu ayıp sadece eczacılar için değil üniversiteyi bitirip meslek sahibi olup asgari ücretle çalışan insanlar içinde geçerlidir. memlekette 2.000 liraya çalışan mühendisler var yazık ki ne yazık...
    Cevapla
  • yazık 5 yıl önce Şikayet Et
    açıkta kalan yandaşlarınıza istihtam yeri açmaya devam edin
    Cevapla
  • Ramo 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke dediğini yapabilseler. Ama daha çok karşıtları alıyorlar şirin görünmek için .
    Cevapla
  • ARDAHANLI 5 yıl önce Şikayet Et
    1,5 kat demek 2400 tl demek.. bence çok az.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle