Teknosa'dan 808 milyon liralık ciro

Teknosa, bu yılın ilk üç ayında yüzde 17 büyüyerek 808,4 milyon TL ciro elde etti.

Teknosa'dan 808 milyon liralık ciro
Teknosa'dan 808 milyon liralık ciro
GİRİŞ 28.04.2018 15:05 GÜNCELLEME 28.04.2018 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teknoloji perakendeciliği alanında hizmet veren Teknosa, bu yılın ilk üç ayında yüzde 17 büyüyerek 808,4 milyon TL ciro elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknosa, 2018 yılına başarılı bir başlangıç yaparak ilk çeyrek sonuçlarında büyüme açıkladı. Teknosa, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 17 artırarak 808,4 milyon TL ciro gerçekleştirdi. 

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Teknosa, yılın ilk çeyreğinde artan ortalama sepet tutarı ve dönüştürme oranının etkisiyle hedeflenen büyümeyi yakalarken, omnichannel (çoklu kanal) yatırımlarına devam etti. Teknosa’nın operasyonel karlılığı (FAVÖK) da geçen yılın aynı döneme göre artış göstererek 32 milyon TL’ye ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, şunları kaydetti:

“2017 yılını başarılı finansallarla kapatmamızın ardından 2018 yılına da büyüme ile başladık. Üstelik bu büyüme, mevcut mağazalarımızda gerçekleştirilen satış verimliliği ve hizmet kalitesi aracılığıyla benzer mağaza satışlarında (like for like) elde edilen yüzde 16 büyümeden kaynaklanıyor. Müşterilerimize mükemmel deneyim sunmak adına bu yıl için 60 milyon TL’lik yatırım yapacağımızı açıklamıştık. Bu hedeften şaşmadan yatırımlarımıza aynı hızda devam ediyoruz. 

Yatırımlarımızın odağında olan Teknosa.com’un ilk çeyrekte gerçekleştirdiği yüzde 15'e yakın büyümeyi, yılın sonuna doğru yaklaşık 2 kat artırmayı hedefliyoruz. Sektörümüz için hareketli, hikayesi ve özel günleri daha çok olan bir döneme girdik. Mağazalarımız ve online platformlarımızdaki yenilikler ve fark yaratan hizmetlerimizle müşteri deneyiminde çıtayı yükseltip, teknoloji alışverişinde tercih edilen adres olmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR 1
  • namso 5 yıl önce Şikayet Et
    bende diyorum ürünler neden bu kadar pahalı. tabi biz fiyatına tüketici olarak karışamayız ama uçuk fiyatlı ürünlerin yok değil
    Cevapla