Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Anlaşma sağlandı

ATO'nun yemek kartlarındaki yüksek komisyonlara karşı yürüttüğü çalışma sonuç verdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığında yapılan çalıştayda komisyon oranlarında yüzde 4,5 tavan sınırında anlaşma sağlandı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Anlaşma sağlandı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Anlaşma sağlandı
GİRİŞ 28.04.2018 11:35 GÜNCELLEME 28.04.2018 11:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen çalıştayında bir araya gelen tarafların, yemek kartları komisyon oranlarına tavan sınırı getirilmesi konusunda uzlaşmaya varmasının çok önemli ve sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

10 MİLYARLIK PAZAR

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, yaptığı yazılı açıklamada, ATO’nun yemek kartlarındaki yüksek oranlı komisyonlara karşı yürüttüğü çalışmanın sonuç verdiğini söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili bütün tarafları bir araya getirdiği çalıştayda, tarafların, düzenlemenin yapılacağı “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı”nda uzlaşmasının çok başarılı bir gelişme olduğunu kaydeden Baran, “10 milyar liraya yaklaşan yemek kartı pazarında, yüksek oranlı komisyonlar nedeniyle sıkıntılar yaşanıyordu. İstanbul Ticaret Odası ve ATO olarak da Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitemizin yürüttüğü çalışmayla yemek kartlarında uygulanan komisyonlara yüzde 4,5 tavan sınırının getirilmesi konusunda uzlaşma sağlandı. Yiyecek içecek sektörünün üzerinden yük kalktı” dedi.

 

 

110 BİN FİRMAYI İLGİLENDİRİYOR

Baran, yemek kartlarındaki yüksek oranlı komisyonların Ankara’daki yaklaşık 14 bin, Türkiye genelinde de 110 bin firmayı ilgilendirdiğini hatırlatarak, sektör adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel ve emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya, ATO’yu temsilen Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Yunus Demirci, Başkan Yardımcısı Gürbüz Bekiş ve aynı komiteden Meclis Üyesi Abdulbekir Yılmaz katıldı.

YORUMLAR 5
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    yemek sepetinede yapın allah aşkına şu sistemi yüzde 13 komisyon alıyor işverenlerden inanılmaz bir oran yazık ya bu işverenlere şunu biri haber yapsın
    Cevapla
  • RTE 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerek Güvenlik, gerek Trafik kazalarının azalması yönünden, gerekse gereksiz uzun yol gideri olan israf ve angaryanın önlenebilmesi için; Kamuda silahsız sivil çalışanlar boşu boşuna oradan oraya uzak mesafelere gönderilmemeli. Mümkünse daha güvenli bir işleyiş için Sivil Çalışanlar Kendi Memleketlerine yakın yerlere gitmesi için teşvik edilmeli. Tayinleri Memleketlerine veya memleketlerine yakın civar yerlere yapılmalı. Böylece gereksiz hem Trafik Kazaları azalmış olacak hem Olası olağanüstü olaylarda çalışanlar yakın akrabalarının yanına daha kısa sürede ulaşmış olacağından büyük bir kaos ve karmaşa da önlenmiş olacaktır.
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    çalışanlar şimdi yandı. o kartlarla mutfak alışverişi yapan dar gelirli vatandaşın elinden bu imkan alındı ve fastfood sektörüne kaydırıldı para.. yazık
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemek kartları ile yapılan market alışverişlerinde tüketici zaten %10 civarında pahalı alıyordu malları. Aslında çalışan başı vermesi gereken her 100 TL yerine 95 TL ödeyen patronlar zarar etti asıl.
    Cevapla
  • izmir 5 yıl önce Şikayet Et
    geciken emekliliği bekliyoruz ımf ye borcumuz kalmadı hakkımızı geri iade edin 7-8 yıl ileri atan emekliliği çok acil bekliyoruz 1999 ağustostan önce sigorta olanlar 3 milyon kişi oyu kime verirse o başkan seçilir. ülkedeki fark 3 milyon kişidir.
    Cevapla