Altından karpuz büyük ilgi gördü

Diyarbakır’da, Uluslararası Mezopotamya Mücevher Fuarı’nda altından yapılan karpuz büyük ilgi gördü

Altından karpuz büyük ilgi gördü
Altından karpuz büyük ilgi gördü
GİRİŞ 28.04.2018 08:59 GÜNCELLEME 28.04.2018 09:02

Diyarbakır'da, bu yıl 2’ncisi düzenlenen Mezopotamya Mücevher Fuarı kapılarını açtı. 

Irak, İran ve Azerbaycan ile çevre illerden 200’e yakın kuyumcu fuar için kente geldi. Fuarda, 2 milyon lira değerinde, 10 kilo altın kullanılarak yapılan Diyarbakır karpuzu büyük ilgi gördü.

 

Diyarbakır Kuyumcular Odası ve Sereks Fuarcılık’ın 2’ncisini düzenlediği Mezopotamya Mücevher Fuarı açıldı. Fuar ve kongre merkezinde düzenlenen etkinlikte, kuyumculuk, mücevher ve saat alanında üretici, toptancı ve ihracatçı 100’den fazla firma stant açtı.

Fuarın açılışına, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kaya, Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, Sereks Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yerdan, 81 kentten kuyumcu oda başkanları ile Irak, İran ve Azerbaycan’dan kuyumcular katıldı.

Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul ise fuara yerli ve yabancı birçok firmanın katıldığını belirterek, fuara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Akkul, mücevher fuarının Diyarbakır’a önemli katkılar sunduğuna dikkat çekerek, kentte 5 büyük otelde yerli ve yabancı misafirleri konuk ettiklerini, otellerde yer kalmadığını belirtti.

Fuarın açılışının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve beraberindeki protokol, mücevher stantlarını gezdi. Vali Güzeloğlu daha sonra 2 milyon lira değerinde, 10 kilo altın kullanılarak yapılan Diyarbakır karpuzunun bulunduğu standı açtı. 

Mücevher fuarında, 1 milyon 200 bin lira değerindeki altın elbise ile milyonluk takılar da büyük ilgi gördü.