Rusya'dan kritik açıklama: Yasaklar kalkabilir

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor'un, Türkiye'den alınan domatesler konusunda bazı şirketlere uygulanan yasakları kaldırabileceği belirtildi.

Rusya'dan kritik açıklama: Yasaklar kalkabilir
Rusya'dan kritik açıklama: Yasaklar kalkabilir
GİRİŞ 27.04.2018 13:14 GÜNCELLEME 27.04.2018 13:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rosselhoznadzor'dan yapılan açıklamada, Türkiye Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın garanti vermesi halinde, Türkiye'den domates alınırken şirket bazında uygulanmaya devam eden yasakların mayıs başından itibaren tamamen kaldırılabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, domateslerin hangi Türk üreticilerden alınacağına, şirketlere göre değil domates güvesi bulunmayan bölgelere göre karar verileceği kaydedildi.
Rosselhoznadzor daha önce de 5 Türk şirketine daha Rusya'ya domates ihraç etme izni vermişti. Böylece Rusya'nın domates aldığı Türk üreticilerin sayısı 20'yi bulmuştu.

 

 

Türk jetlerinin Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi ardından Rusya'nın Türkiye'den alımını durdurduğu domates, Moskova-Ankara ilişkileri açısından sembolik bir önem kazanmıştı.

İlişkilerin normalleşmeye başlaması ardından 2016'da Türk tarım sektörüne uygulanan yaptırımlar aşamalı olarak kaldırılırken, domates alımı konusundaki yasak Kasım 2017'ye kadar sürmüştü.

YORUMLAR 2
  • Kotarelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Vize kalksın
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman kaldırmayın yasağı , burada domates 5 TL den aşağı pek düşmüyor. Yasak devam etsin .
    Cevapla