24 Haziran sonrası kamuda devrim

Yeni hükümet sistemiyle üst kademe yönetici sınıfı oluşacak. Genel müdür ve üstündeki pozisyonlar Cumhurbaşkanı ile birlikte gelip görev yapacak.

24 Haziran sonrası kamuda devrim
24 Haziran sonrası kamuda devrim
GİRİŞ 26.04.2018 06:19 GÜNCELLEME 26.04.2018 09:31
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte Türkiye'de kamu kurumlarında da devrim niteliğinde değişiklikler olacak. Yeni dönemde artık üst kademe yönetici sınıfı oluşacak. Yani genel müdür ve üstündeki pozisyonlar Cumhurbaşkanı ile birlikte gelip görev yapacak. Müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, vali, kurum başkanları, kurul başkanları gibi görevdekiler 5 yıllık süre ile atanacaklar. Bu süre bitiminde görevler kendiliğinden sona erecek. Bakan yardımcılığı makamı kaldırılacak. Yerine siyasi müsteşarlık görevi gelecek.


GENÇLER AİLE BAKANLIĞI'NA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki gençlik bölümüne ait görevler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak çalışacak. Her bakanın 20 danışmanı olabilecek. Bunlar aynen TBMM'deki sözleşmeli personel çalıştırma usulleri gibi kadroya alınacak. Görev süreleri bittiğinde sözleşmeli süresi de bitecek.

 

 

Başbakanlık'ta görev yapan personel istekleri doğrultusunda tercihleri dikkate alınarak diğer kamu kurumlarına nakledilecek. Kimsenin hak kaybı olmayacak. Personel tercihleri Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilecek. Başbakanlık ve bağlı kuruluşlardaki icracı kurumlar bakanlıklara dağıtılacak. Başbakanlık müfettişlerinin Devlet Denetleme Kurumu'na geçişi düşünülüyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 64
  • Hâk'ın huzurunda 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin içinde taşören olmaz hem taşören kaldırılıyor birde devleti içinde taşören sözleşmeli memurda taşören adalet kavramı yerini bulması gerekiyor bende gönlümü reisin yoluna koydum reise belki iletilmiyor ama aile birliği bu yüzden parçalanıyor bir an önce sözleşmeli memura kadro verilmesi dağınık bir toplum oluşması engellenmesi saygılarımla
    Cevapla
  • Yeter 5 yıl önce Şikayet Et
    Sana reis dedik, yıllarca oy verdik ama artık yeter. Sizin sağlığınız yerindemi acaba.tașerona, 4c ye kadro dediniz dalga geçtiniz. Müdüre, valiye, bakana gelince milyonları dõküyorsunuz. Milyonluk arabalar șatolar, villalar artık yetmiyor size. Haram olsun. Haram olsun. Ha bire bakan, vali değișiyor. Milli eğitim yerle bir oldu.memurlar ve ișçilerin maasın yarısı vergi.
    Cevapla
  • Memurcuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bwn bu hükümetten bișey anlamadım. Ülkeyi batırmayamı yükseltmeyemi çalıșıyor.
    Cevapla
  • memur 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim için Antalya ya gönderiyorlar, bi dünya masraf devletin cebinden çıkıyor yazık günah. İstanbuldayız eğitimi burada versenize. Sözleşmeli memura kadro verilmediği müddetçe benden de artık oy moy yok...
    Cevapla
  • Yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    Kitlere kadro hani nerde bu kafayla zor oy alırsınız kadro yoksa oyda yok
    Cevapla
  • hassan 5 yıl önce Şikayet Et
    kk verir sana kadro bekle. yeter devlete parazit olduğunuz, memleketi boğmak istiyor ehli küfür, siz hala seçim fırsatçılığı derdindesiniz
    Cevapla
  • Abdullah HÂN Birkul 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep madde hep madde. Oy verecek olan her halükarda verir. Vermek istemeyene herşey bahane.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle