Çatısında elektrik üreten vergiden muaf sayılacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) evlerin çatısında üretilen ihtiyaç fazlası elektriğin satışında uygulanacak istisnaya ilişkin tebliğ taslağı hazırladı.

Çatısında elektrik üreten vergiden muaf sayılacak
Çatısında elektrik üreten vergiden muaf sayılacak
GİRİŞ 25.04.2018 17:19 GÜNCELLEME 25.04.2018 17:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

GİB tarafından hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği taslaklarıyla 7103 Sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un uygulama esaslarının düzenlenmesi planlanıyor. 

Buna göre, evlerin çatısına kurulacak tek bir elektrik üretim tesisinde üretilecek ihtiyaç fazlası elektrik enerjisini satanlar "vergiden muaf esnaf" kabul edilirken, bu tesislerin azami gücünün 10 kilovata kadar olması şartı getiriliyor. Apartmanın ortak ihtiyacı için de 10 kilovatı geçmeyen tek tesis kurulabilecek.

 

 

Bu kapsamda vergiden muaf esnaf kabul edilenlerin mükellefiyet tesisi, belge düzenleme, defter tutma, beyanname verme gibi yükümlülükleri olmayacak. Elektrik şirketlerince, esnaf muaflığından yararlananlardan yapılan enerji alımları, gider pusulasıyla belgelendirilecek ve bu çerçevede yapılan ödemeler yüzde 5 oranında gelir vergisi kesintisine tabi olacak. 

Apartmanın ortak ihtiyacının karşılanması için kurulan tesislerden yapılan satışlarda da gider pusulası yönetim adına düzenlenebilecek. Böylece, apartmandaki tüm malikler yerine sadece yönetim adına tek bir pusula düzenlenmesi yeterli olacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bu paneller hep dolarla geliyor tr de üretimi yapulmıyor pahalı yani..
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı yicem daha başlamadan bürokrasi bırak kardeşim ne kadar yakacağımı kime satacağını müsaade edinde ona ben karar vereyim
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Birton bina mutehaitler tarafindan yapiliyor zorunlu kil. Gec bile kaldik gunes enerjisi de
    Cevapla
  • zabit 5 yıl önce Şikayet Et
    Dışa bağımlılığımızın bitmesi için Allah'ın bize bir lütfu devlet bunun için bir üretim kolaylığı yapsa çok güzel olur.Bak o zaman akıl veren Ekonomistler nasıl yutkunur. Yok doları düşürmek için Arge Arge alın size Arge'nin kralı
    Cevapla
  • Muhendis 5 yıl önce Şikayet Et
    Enerji Sistemleri Mühendislerine imza hakkı verilmelidir. Ve bu işi sadece Enerji Sistemleri, Güneş Enerjisi, Elektrik Mühendisleri yapmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle