Metro uzuyor trafik rahatlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada önemli bir adım daha atıyor. Kirazlı – Başakşehir - Olimpiyatköy Metro hattı Başakşehir-Kayaşehir'e uzanıyor. 2019 yılında işletmeye alınması planlanan yeni metro, bölgenin toplu ulaşımda önemli bir yere sahip olacak.

Metro uzuyor trafik rahatlıyor
Metro uzuyor trafik rahatlıyor
GİRİŞ 25.04.2018 13:06 GÜNCELLEME 25.04.2018 13:06
Kayaşehir'in toplu taşım sorununu çözecek olan metro hattı için Kayaşehir Bulvarı geçici olarak 26 Nisan 2018 tarihindearaç trafiğine kapanıyor. 
 
Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı çalışmaları kapsamında Kayaşehir Bulvarı’nın 350 metrelik bölümü yaklaşık 2 yıl boyunca trafiğe kapatılacak. 2019 yılında tamamlanması hedeflenen Başakşehir – Kayaşehir Metrosu yapımı devam eden metro hatlarıyla entegre olacak.
 
İnşaatı devam eden Başakşehir –Kayaşehir metro hattı Kirazlı-Başakşehir Metro hattına bağlanıyor. 
 
Başakşehir – Kayaşehir Metrosu’nun son durağı olan Kayaşehir Merkez İstasyonu’nda başlayacak çalışmalarda sürücüler için alternatif güzergahlar hazırladı.
 
Alternatif Güzergahlar
 
Kayaşehir’den Fenertepe yönüne gidecek sürücülerin Kayaşehir Bulvarı – Evliya Çelebi Caddesi – Adnan Menderes Bulvarı istikametini kullanmaları gerekmektedir.
 
Fenertepe’den Kayaşehir yönüne gidecek sürücülerin Kayaşehir Bulvarı – Akzambak Sokak- Gazi Yaşargil Caddesi – Evliya Çelebi Caddesi istikametini kullanmaları gerekmektedir.
 
 
Genel Bilgiler:
 
Başakşehir’in önemli yerleşim alanlarından biri olan ve genel olarak ev-iş ve ev-okul tipi yolculukların yapıldığı bir bölgeye ulaşım kolaylığı geliyor. Başakşehir-Kayaşehir metrosunun yapımı devam eden ve 2680 yatak kapasiteli olacak olan İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'ne dehizmet edecek. 
 
Hat uzunluğu: 6,2 km
 
Araç dizi: 8 ‘li dizi
 
Maksimum Hız : 80 km/sa
 
Seyahat süresi: 10 dakika
 
İstasyon Sayısı: 4
 
İstasyonlar: Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge, Kayaşehir Merkez.
 
M3 Hattı, Bakırköy – Kayaşehir Metro Hattı saatlik 70.000 yolcu/saat/yön taşıma kapasitesine sahip.
 
Entegrasyon
 
1. M3 hattının devamı olan Kayaşehir Başakşehir hattından binen yolcular, Metrokent – Olimpiyatköy – Kirazlı Metro Hattı ile aktarmasız Bakırköy İDO istasyonuna kadar devam edebilecekler.
 
2. Kayaşehir Merkez istasyonunda Halkalı-3.Havalimanı Metro Hattı ile yolcu aktarımı yapılabilecekler.
 
3. Kayaşehir Merkez ve Metrokent istasyonunda Kayaşehir - Başakşehir-Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı ile yolcu aktarımları,
 
4. Entegre olduğu Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattı üzerinden Kirazlı-Bakırköy(İDO), Mahmutbey-Başakşehir - Esenyurt, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Ataköy-İkitelli metro hatlarına geçiş sağlanacak.