Jandarma kadın erkek personel alımı için son gün! Başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, en az lise mezunu sözleşmeli pilot ve sözleşmeli bilişim personeli alımları yapılacak. Peki başvuru şartları nelerdir? Adaylarda aranan kriterler nelerdir? İşte detaylar...

Jandarma kadın erkek personel alımı için son gün! Başvuru şartları neler?
Jandarma kadın erkek personel alımı için son gün! Başvuru şartları neler?
GİRİŞ 10.05.2018 15:33 GÜNCELLEME 10.05.2018 15:33

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine en az lise mezunu 14 sözleşmeli bilişim personeli ve 2 sözleşmeli pilot olarak toplamda 16 kişi alınacak. Başvuru yapacak adaylar için ön başvurular başladı.  Peki başvurular nasıl yapılacak? Şartlar nelerdir?

BAŞVURU  GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

- Türk Vatandaşı olmak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

- Müracaat tarihi (internetten yapılan ön baĢvurunun son günü olan) 10 Mayıs 2018 itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12‟nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Kamu haklarından yoksun bulunmamak.

- 657 Devlet Memurları Kanunu 53‟üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

- Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluĢlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamıĢ olmak.

- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluĢunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalıĢıyor olmamak.

- Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiĢ bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak Ģekilde muaf olmak.

- Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadıĢı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak.

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak.

- Uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, Jandarma Genel K.lığı, Sahil Güvenlik K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Devlet Memuru Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak.

- Hakkında yaptırılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.  

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu ilanlara ön başvurular 24 Nisan tarihi itibari ile başladı. Son başvuru tarihi 10 Mayıs tarihi olarak belirlendi. Başvuru sonuçları ise 22 Mayıs 2018'de açıklanacak. İlana başvuru yapacak olan adaylar, başvurularını elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. Bu kapsamda başvurular www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak başvurularını yapabilirler. Başvurusu kabul edilen adaylar 04-13 Haziran 2018 tarihilerinde mülakat sınavına alınacaklar. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sayfasından başvuru yapılabilecek.

İlanı Görmek İçin Tıklayınız...