Türkiye nefesini tuttu! Gözler 'Merkez'de

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 25 Nisan 2018 Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrası faiz kararını açıklayacak.

Türkiye nefesini tuttu! Gözler 'Merkez'de
Türkiye nefesini tuttu! Gözler 'Merkez'de
GİRİŞ 25.04.2018 09:44 GÜNCELLEME 25.04.2018 11:30

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 25 Nisan 2018 Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrası (14:00) faiz kararını açıklayacak.

Merkez Bankası’nın (TCMB) Nisan ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında kısa vadeli faizleri, ortalama fonlama maliyetini yüzde 12.75’ten 25 ile 75 baz puan artıracak şekilde yükseltmesi bekleniyor.

Yabancı kurumlardan TD Securities, Credit Agricole 50'şer baz puan faiz artışı beklerken Rabobank GLP faizinde en az 100 baz puanlık artırıma gidilmesi gerektiğini belirtiyor. 

FAİZ ARTIŞI BEKLEMEYENLER DE VAR 

Goldman Sachs bir faiz artışı beklemiyor. 

UZMANLAR TCMB BEKLENTİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

 

Odeabank Ekonomisti Şakir Turan Merkez Bankası'ndan bir değişiklik beklemediğini söyledi. Turan "Erken seçim kararı MB'nin bekleme stratejisini sürdürmesine destek olan bir unsur oldu. Son zamanlarda Merkez Bankası gerekirse aksiyon alacağını vurgulasa da faiz dışındaki araçlar kurun yükselişini sınırlamak üzere kullanılabilir. Rezerv opsiyon mekanizması katsayıları, zorunlu karşılıklarda yapılacak değişikliklerle TL'deki toparlanma biraz daha sürdürülebilir hale getirilebilir. Bu noktada faizlerin seçimlerden sonra kullanılması daha tercih edilebilir" dedi.