Emekliye enflasyon farkı!

Emeklilerin maaşı Temmuz'da artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon zammı, memur emeklilerine ise yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.

Emekliye enflasyon farkı!
Emekliye enflasyon farkı!
GİRİŞ 25.04.2018 06:17 GÜNCELLEME 25.04.2018 06:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hem SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı hem memur emeklisinin farkı için ilk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) belirleyici olacak. Bunun ilk 3 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belli oldu.

3 aylık TÜFE yüzde 2.77 çıkarken, uzmanların tahminlerine göre Temmuz'da memur emeklileri yüzde 3.5'lik zamma ilaveten enflasyon farkı da alacak.

 

 

Memur emeklilerinin toplu sözleşme zammına ilaveten fark alabilmesi için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyor.

Uzmanlar; ilk 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 4'ü aşabileceği, en yüksek ise yüzde 5 olabileceği tahmininde bulunuyor.

Uzmanlar bu durumda memur emeklilerinin de enflasyon farkıyla ikinci bir zam elde edeceğini belirtiyor.

ÇİFTE ZAM

Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4.5 çıkarsa, memur emeklilerine yüzde 3.5'lük zamma ilaveten yüzde 0.5 enflasyon farkı yansıtılacak.

6 aylık enflasyonun yüzde 5 olarak gerçekleşmesi halinde ise memur emeklilerine yüzde 1'lik enflasyon farkı çıkacak. Bu durumda memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.5'ten yüzde 4.5'e yükselebilecek.

MAAŞA ARTIŞ GELİYOR

Geçtiğimiz yılın sonuna doğru yayımlanan 2018 Yılı Programı'nda 6 aylık enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 4.02 olabileceği kaydedilmişti.

Ancak sonradan Merkez Bankası'nın 2018 yılı enflasyon tahminini yüzde 7'den yüzde 7.9'a yükseltmesi, zam oranlarının daha yüksek çıkabileceğini ortaya koymuştu..

YORUMLAR 2
  • ceyhanli 5 yıl önce Şikayet Et
    aslinda yüzde olarak yapilan zamlarda haksizlik oluyor niyemi.uç binlira alana 300 tl 1500 alana 150 tl fark açildikça aciliyor bunun önlemimi devletimiz alsin artik düşük maaş alana yazik drgilmi kardeşlerim
    Cevapla
  • abbas 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RIZASI ICIN bu enflasyonu sifira ceksinler zam istemiyoruz. çünkü aciklanan eflasuonla bizim cebimizden cikan para ayni degil. hiç birşeye zam yapilmasin maasda hicbir zaman yapilmasin.
    Cevapla