Türkiye’deki merkezden 50 ülkeyi yönetecek

Türkiye pazarına 2014 yılında giriş yapan ViaCon, Türkiye’yi 50 ülkenin merkezi yapacak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin de yer alacağı 50 ülke, ViaCon Türkiye tarafından yönetilecek.

Türkiye’deki merkezden 50 ülkeyi yönetecek
Türkiye’deki merkezden 50 ülkeyi yönetecek
GİRİŞ 24.04.2018 10:37 GÜNCELLEME 24.04.2018 10:37

Çelik menfez ve köprü imalatlarında 30 yılı aşkın süredir Avrupa’da çalışmalarını sürdüren ve 2014 yılında Türkiye pazarına giriş yapan ViaCon, Türkiye’yi, 50 ülkenin merkezi yapacak. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin de yer alacağı 50 ülke, ViaCon Türkiye tarafından yönetilecek.

ViaCon Türkiye Genel Müdürü Onur Başar, “50 ülkenin merkezi olmamızda son 3-4 yıllık performansımız etkili oldu. Coğrafi konumumuz ve Türk müteahhitlerin olumlu performansları bizi de etkiledi” dedi.

250 milyar dolarlık altyapı hizmeti sunulan ülkelere hitap edeceklerini belirten Başar, bu oranın Avrupa’nın tamamından fazla olduğunu kaydetti. ViaCon’un, Türkiye’yi stratejik üs olarak gördüğü bilgisini veren Başar, şunları kaydetti:

Teknoloji üretecek

“Türkiye ekibi olarak daha önce ViaCon’un bulunmadığı ülkelerle temasa geçtik. Geçen yıl Dubai’de Guiness rekorlar kitabına girecek olan projede yer almaya başladık. 6 şeritli otoyol üzerine köprü yapıyoruz. ViaCon Türkiye, dünyanın en büyük oluklu çelik köprüsü olan projeyi geliştirdi.”

Başar, nihai hedeflerinin teknolojiyi Türkiye’de üretip ihraç etmek olduğunu söyledi.