25 yılın rekor fiyatı ödenecek

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ankara Keçisi ürünü olan tiftiği tarihinin en yüksek fiyatından alacak.

25 yılın rekor fiyatı ödenecek
25 yılın rekor fiyatı ödenecek
GİRİŞ 21.04.2018 12:21 GÜNCELLEME 21.04.2018 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2018 yılı tiftik alım fiyatını 20 TL olarak belirleyen Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Birliği, bu fiyatın son 25 yılda tiftiğe ödenen rekor fiyat olduğunun altını çizdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan destekleme kararnamesinde damızlık koyun keçi yetiştiricileri birlikleri tarafından yapılan tiftik alımlarının da destekleme kapsamına alınmasının tiftikte yeni bir dönem başlattığına dikkat çeken Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, “Bu yıl üçüncü kez Ankara Keçisi yetiştiricilerinden tiftik alımı yapacağız. Oğlak tiftiğini 20 TL, ana mal tiftiği 18 TL ve tali tiftiği de 3 TL’den alacağız” dedi.

Kılınç, “2018 yılında yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararname ile Ankara Keçisi yetiştiricisine tiftik kilo başına ödenecek destek 30 TL olarak belirlendi. Bizde yetiştiriciden oğlak tiftiğini 20 TL’ye, ana mal tiftiği 18 TL’ye ve tali tiftiği 3 TL’ye alacağız. Bu şartlarda yetiştiricinin eline bir kilo tiftik başına en az 50 TL para geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.

İki yıldır ödemeler sırasında yetiştiricilerden hiçbir kesinti yapılmadığını vurgulayan Kılınç, "Birliğimizin açıkladığı fiyatlar net olup açıklanan fiyattan müstahsil kesinti yapılmasını doğru bulmuyoruz. Yetiştirici ile çalışan müesseseler tüm kesintileri dikkate alıp yetiştiriciye yatıracağı net fiyatları açıklamalı" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Katdeşim en az beş yaşından aşağı dişi keçi kesmeyi yasaklayın. İneklerdede en az sekiz yaşın altı kesilmemelidir. Koyunlarda mandalarda olsun yaş kesim belirlemesi yapılmalıdır. Hayvanını sat ama kesme. Yaşı gelince kes.
    Cevapla