3 il için petrol arama ruhsatı verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 2 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

3 il için petrol arama ruhsatı verildi
3 il için petrol arama ruhsatı verildi
GİRİŞ 21.04.2018 11:55 GÜNCELLEME 21.04.2018 11:56
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Adıyaman ve Gaziantep sınırları içinde yer alan 61 bin 268 hektarlık ve Diyarbakır sınırı içinde yer alan 30 bin 613 hektarlık 2 saha için şirkete 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

 

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alçık köyünde N.V. Turkse Perenco Şti'nin işlettiği petrol sahası etrafındaki bazı parsellerin anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmaması sebebiyle kamulaştırılmasına karar verildi.

YORUMLAR 26
  • Uyaran 6 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'de mutlaka aranmalı.Doguda aranmalı fakat birilerinin yok deyip kapatmasına izin verilmemelidir.
    Cevapla
  • Akıllı Petrol 6 yıl önce Şikayet Et
    Antalya Alanya Mersin kıyı ve açıklarda zengin petrol yataklarından söz ediliyor. Gelin hep birlikte arayalım.
    Cevapla
  • Nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Petrolleri (TPAO) üretiminin, yaklaşık yüzde 60’ını Batman ilindeki 647 kuyudan karşılıyor. Diyarbakır, Batman’dan sonra Türkiye’de en fazla petrol üretilen ikinci il konumunda. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) üretiminin, yaklaşık yüzde 20’si Diyarbakır ilindeki 201 kuyudan karşılanıyor. Diyarbakır’da üretim yapan Perenco, Güney Yıldızı gibi diğer şirketlerin de üretimleri dikkate alındığında, Türkiye’de yerli petrol üretiminin yaklaşık yüzde 25 ila 27’si Diyarbakır’dan elde ediliyor.
    Cevapla
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    israf haram yere dökülmüş. o dökülenle 1 yıl aracıma yakıt olarak kullanırım. kim bilir daha ne kadar nerelere döküyorlardır. kuzum biraz daha dikkat :)))
    Cevapla
  • Ali Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesi güzel yatırım sonra kapatılır zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle