IMF'den Türkiye açıklaması! Yine yükseltti

Uluslararası Para Fonu IMF bir önceki ay 4,3 olarak açıkladığı Türkiye'nin 2018 büyüme beklentisini 4,4'e yükseltti.

IMF'den Türkiye açıklaması! Yine yükseltti
IMF'den Türkiye açıklaması! Yine yükseltti
GİRİŞ 17.04.2018 16:09 GÜNCELLEME 17.04.2018 17:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 4,4'e yükseltirken, 2019 beklentisini yüzde 4’e çekti. 

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm (DEG) raporunun Nisan 2018 sayısını "Konjonktürel İyileşme, Yapısal Değişim" başlığıyla yayımladı. 

 

Her yıl IMF-Dünya Bankası Toplantıları öncesi olmak üzere 2 kez hazırlanan raporda, ülkelere yönelik yeni büyüme beklentilerine yer veriliyor. 

2018 BÜYÜME BEKLENTİSİ 4,4

Türkiye ekonomisinin geçen yıl genişlemeci politik duruşla hızlandığına işaret edilen raporda, 2017 yılına yönelik büyüme tahmini yüzde 6,3'ten yüzde 7’ye yükseltildi. 

Türkiye'ye yönelik 2018 büyüme beklentisini yüzde 4,4’e çıkaran IMF, 2019 büyüme beklentisini ise yüzde 4’e çekti. Söz konusu oranlar, ocak ayında güncellenen DEG raporunda yüzde 4,3 olarak açıklanmıştı.

DÖVİZ KURU RİSKİ ACİL ÖNCELİK

Türkiye’ye ilişkin değerlendirmeye yer verilen raporda, "döviz kuru riskine yüksek derecede maruz kalınması" ve "bilançolardaki para birimi uyumsuzlukları" acil öncelikler olarak nitelendirildi.

Raporda, "Vade primlerinde yaşanabilecek ani yeniden fiyatlama ve sermaye çıkışları ihtimalleri göz önüne alındığında, borç çevirme riskinin, kısa vadeli borçlanmaya aşırı bağımlılığın önüne geçilmesi suretiyle azaltılması önemli." uyarısına yer verildi. 

IMF ekonomistlerinin, Türkiye’de enflasyonun Merkez Bankası tarafından belirlenen hedefin üstünde seyrettiğine işaret ettikleri raporda, enflasyon beklentilerinin sabitlenebilmesi için sıkı parasal duruşa ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

YORUMLAR 6
  • Sayonara 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla artırırlarsa 20 kere daha artırmanız gerekebilir..
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kotulemeye devam, bundan bir Kac sene once ekmek 200000. Tl idi, Gozu korler
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz var %4 büyümek dolar olmak var 5 TL
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyüme olan bir ülkenin para birimi düşer mi? Bence değer kazanır ama bizim TL en çok değer kaybeden para birimi oldu.
    Cevapla
  • dost 5 yıl önce Şikayet Et
    evet düser hasan.buyuyen bir ülkepara birimiillaki değer kazanacak diyebirşey yoktur.ayrıca konjektürel olarak bir dnemde tl deger kaybetti diye tl nin sürekli deger kaybeden bir paraymış gibi algı oluşturulması da çok çok önyargılı bir durum,onca kara propagandalara ve onca iç ve dış düşmanların hertürlü çabasına rağmen ancak bukadar sarsabiliyorlar.fakat herşey zamanla rayına oturaktır, b,iz zayıf kurun ne demek olduğunu ak parti hükümelerinden önceki döönemlerde çok iyi biliriz.
    Cevapla
  • Osmanli 5 yıl önce Şikayet Et
    Milyonlarin konuşulduğunu ne çabuk unuttu bu yorumları yapanlar tabi çamur at izi kalsın yazik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle