25 bin TL'ye anahtar teslim emeklilik!

İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonda hastaneler ve kamu kurumlarındaki bağlantıları sayesinde para karşılığı isteyene engelli raporu çıkartan ve hak etmeyenlerin malulen emekli olmasını sağlayan çete çökertildi. Çete üyelerinin engel oranı düşük olan kişilerin malulen emekli edilmesi için 25 bin liraya kadar para aldıkları belirlendi.

25 bin TL'ye anahtar teslim emeklilik!
25 bin TL'ye anahtar teslim emeklilik!
GİRİŞ 17.04.2018 06:19 GÜNCELLEME 17.04.2018 13:52
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “Engelli bazı kişilerin yasal gelirlerinin fazla olmamasına rağmen lüks bir yaşam sürdükleri” ihbarı üzerine H.Ş.’ye yönelik teknik ve fizik takip başlattı. Yaklaşık 6 aylık takiplerin ardından kendisi de engelli olan H.Ş.’nin, hak etmedikleri halde engellilere tanınan ayrıcalıklardan yararlanmak isteyen kişilere ‘engelli raporu’ alan bir çetenin lideri olduğu tespit edildi. Çete üyelerinin, para karşılığında engelli raporu alarak, emekliliği hak etmeyen kişileri dahi malulen emekli ettiği ve devleti milyonlarca lira zarara uğrattıkları belirlendi.

25 BİN TL’YE EMEKLİ

 

 

Çete üyeleri arasında 2 polis memuru, 1 imam, 2 SGK çalışanı, 1 ebe hemşire ve hastane çalışanlarının da olduğunun saptanması üzerine İstanbul, Tokat, Edirne, Kırklareli ve Düzce’de 2 hafta önce baskınlar düzenledi. H.Ş.’nin de aralarında bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, çete üyelerinin engel oranı düşük olan kişilerin malulen emekli edilmesi için 25 bin liraya kadar para aldıkları belirlendi. Malulen emekli olmak isteyen kişilerin ne kadar SGK primine ihtiyacı olduğu ve ne oranda engelli raporu alması gerektiği bilgilerini alan çete üyelerinin daha sonra tüm tahlil ve testlere müdahale ederek kişiyi malulen emekli edecek ‘engelli raporunu’ aldıkları tespit edildi. Çetenin malulen emeklilik şartları taşıyan kişilere de danışmanlık hizmeti vererek 5 bin lira aldıkları ve onlarında emekli olmalarına yardımcı oldukları öğrenildi.

ÖRGÜTLÜ SUÇ

Sağlıklı kişilere aldıkları sahte engelli raporlarıyla, engellilere tanınan malulen emeklilik, ücretsiz seyahat kartı ve ÖTV indiriminden de faydalandırarak devleti zarara uğratan 39 çete üyesi adliyeye sevk edildi. Çete üyelerinden 21’i “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, rüşvet, sahtecilik ve kamuyu zarara uğratmak” suçlamasıyla tutuklandı. Serbest bırakılan 18 şüpheliden 17’sine adli kontrol getirildi.

ŞEKER İÇİN GLİKOZ ASTIMA ZEYTİN

Çete üyelerinin, engelsiz veya engel oranı düşük olan kişilerin, engelli raporları almaları için şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemleri uyguladıkları belirlendi. Şeker hastalığıyla ilgili engelli raporu almak isteyenlere test öncesi glikoz içirtiliyor, astım ve solunum yolu ile ilgili raporlar için 1 kilo zeytin yediriliyordu. Çete üyelerinin bazı kişilerin tahlil için laboratuvara gönderilen kan tüplerini değiştirerek yerine hastalık taşıyan kanların bulunduğu tüpleri koydukları de belirlendi.

YORUMLAR 15
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yolla emekli olanların emekliliğini.fes edin ömür.boyu emekli olamadılar
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    74 de menejit geçirip felç kaldım ginede o halimle 87 de iş başı yaypıp yurtdışında 23 sene çalışmışlığım sigortalılığım var 2008 de Vatan görevimi yapmak için geldiğimde heyet tarafından el verişli değildir raporu verildi bu halimle ben emekli olamıyorum ki bu insanlar da hiç mi vijdan yok hiç mi Allah korkusu yok nasıl birşey bu anlamakda güçlük çekiyorum..
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    bazı şehirlerde malulen emekli olabilecekleri bile emekli etmeyip burnundan getiriyorlar.zorluk üstüne zorlukçıkartıyorlar bazı yerler çok kolay oluyor galiba
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    bu şebeke elemanlarının bütün mal varlığına el koyun hangi memur görmeden imza atmış onlarında memurluğuna son verin ayrıca çete elemanlarını malulen emekli edene kadar dövün aklı başına gelsin
    Cevapla
  • Davut dogan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu raporlar istanbul büyükşehir belediyesi iett bünyesinde cok oluyor araştirilsin adam geri hizmete gecmek icin yemedigi halt kalmıyor bu tip emekli olanlar yeniden heyetten geçirilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle