Şeker Fabrikası ihalesinde kazanan belli oldu

Erzurum Şeker Fabrikası ihalesinde teklif veren olmadı. Turhal Şeker Fabrikası'nı 569 milyon TL ile Kayseri Şeker kazandı. Ilgın Şeker Fabrikası'nı ihalesinin ise Alteks Tekstil 637 milyon TL’ye kazandı.

Şeker Fabrikası ihalesinde kazanan belli oldu
Şeker Fabrikası ihalesinde kazanan belli oldu
GİRİŞ 16.04.2018 15:18 GÜNCELLEME 16.04.2018 17:14
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bugüne kadar 14 şeker fabrikasından 4’ünün satış ihalesini tamamlayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bugün de Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesini gerçekleştiriliyor.

İhaleler bugün saat 14:30'da Erzurum şeker fabrikasıyla başladı. İhaleye iki firma katıldı. Doğuş Gıda Yiyecek ihaleye gelmedi, ancak teklifini gönderdi. İhale 211 milyon lirayla başladı, ancak MBM Enerji Enerji bu rakamı duyunca ihaleden çekildiğini açıkladı. 

 

 

TURHAL'I KAYSERİ ŞEKER ALDI

Turhal şeker fabrikası ihalesinde Bilgi Gıda, Kayseri Şeker, Albayrak Turizm, Doğuş Gıda ve MBM teklif verdi. 

İhale 325 milyon TL teklifle başladı. Teklifin ardından ihalede birinci tura geçildi ve ardından Bilgi Gıda ihaleden elendi. 471 milyonla açık artırmaya geçilen ihaleden Albayrak ve Doğuş Gıda çekilme kararı aldı. Bu gelişmenin akabinde Kayseri Şeker ihaleyi 565 milyona çıkardı. Teklifin ardından MBM mola istedi. Molanın ardından Kayseri Şeker, 569 milyon TL'lik teklifle ihalenin kazananı oldu.

5 FABRİKANIN İHALESİ BİTTİ

Bor Şeker Fabrikası'na 336 milyon, Yozgat'a 275 milyon lirayla Doğuş Gıda; Kırşehir’e 330 milyon lirayla Tutgu Gıda; Çorum Şeker Fabrikasına da 528 milyon lirayla Safi Yakıt en yüksek teklifi veren olmuştu. Kayseri Şeker'in Turhal'ı 569 milyon TL'ye almasıyla sonuçlanan ihale sayısı 5'e yükseldi.

SIRADA ONLAR VAR

18 Nisan'da Afyon, Alpullu, Burdur, Elbistan ve Muş Fabrikaları ile teklif verme süreleri uzatılan Erzincan ve Kastamonu Fabrikaları için teklifler alınacak.

YORUMLAR 26
  • KanuniTR 6 yıl önce Şikayet Et
    Özelleştirmelere her daim alkış tutarım. Devlette çalışmayanlar özelleşme duyunca fitne çıkartır genelde.. Çünkü yatma devri bitecek.. Özelleştirmenin mantığını üç beş yerden duyanlar açsın biraz ansiklopedi okusun. Özel ve devlet fabrikalarının durumlarını kıyaslasın. Burada Alim kesilip gerçekte eline 1 hikaye kitabı bile almamış olanlar tıngırdamasın boşuna..
    Cevapla
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    devletin sirtindan bir yük daha indi haydi iş başi yan gelip yatma yok!
    Cevapla
  • mrt 6 yıl önce Şikayet Et
    fabrika iş demek çiftcinin üretimi demek esnafın kazanması demek bunların satılmasını alkış tutan insanları anlıyamıyorum
    Cevapla
  • Burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa sen de bu fabirkalarda yatarak para kazananlardan mısın?
    Cevapla
  • mrt 6 yıl önce Şikayet Et
    anadoludaki kalan son fabrikalarda özelleşiyor yazık burdan gecinen işciler çiftciler ne olcak
    Cevapla
  • Burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık yatarak değil çalışarak para kazanacaklar olacak olan bu.
    Cevapla
  • Hüsmenaga 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yıllık kamuda çalışan olarak, üç kişinin gönüllü, 3 ünün zoraki çalıştığı ve 4 kişinin çakalca çalışmadığını gördüm! Kadrolu personel, babasının malı gibi yeri benimser ama işe kendinin gibi sahip çıkmaz maalesef. Emanet duygusu ile sahip çıksaydı bu günleri görmezdikkk...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle