Tam bir devrim olacak! Tarlası olanlar yaşadı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, tarım arazilerinin borsaya kote edilmesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Tam bir devrim olacak! Tarlası olanlar yaşadı
Tam bir devrim olacak! Tarlası olanlar yaşadı
GİRİŞ 16.04.2018 14:47 GÜNCELLEME 16.04.2018 15:47
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Tarlaların borsada alınıp satılabilmesi üzerine çalışmalar sürüyor.
 
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "Tarım arazilerinin borsaya kote edilmesi üzerine çalışıyoruz." dedi.
 
Karadağ, Şubat ayında "Orman Bakanımızla bir toplantı yapacağız, 'tarlaları borsaya alabilir miyiz?' demişti.
 
O tarihteki açıklamasında Karadağ, "Üç-beş dönüm tarlanın sahipliğini birkaç günde değiştirebilirsek, mülkiyet hakkını, çok iyi bir iş yapmışız diyoruz. Borsada bırakın ikinci el otomobil, araziyi, içindeki evi, arazisi ile otomobil fabrikasının mülkiyeti birkaç saniyede satılabilir." ifadelerini kullanmıştı.
 
DÜZENLEMEDE SONA GELİNDİ

Ayrıca Karadağ, ödünç alınan hisseler üzerinden virman yoluyla yapılan işlemler konusunda yeni düzenlemelere de değinerek, "Düzenlemelerde sona geldik, bugün yarın belli olur." dedi.

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 59
  • veysi 5 yıl önce Şikayet Et
    doğru ve yerinde bir adım taktir ediyorum
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    Reklamda hani söylüyor ya adam. işte gördünüz, söylemeye gerek yok. Yoksa on-yirmi yıla kalmaz hapı yutacağız. Bunu söylemek için kahin olmaya gerek yok. devlet üretim yapın diye tarım teşvik paketleri hazırlıyor yine de ithal bir sürü gıda ve et geliyor. nasıl oluyor hala anlaşılır gibi değil. bu verilen teşviklerin dönüşü mü yok. yoksa alınan teşvikler yerinde kullanılmıyor mu. bir an önce yeni tebdirler almak gerek. yoksa çiftlik bank gibi her önüne gelen vatandaşı dolandıran bir sürü hayal tüccarları bu milleti soyacak. herkes sanal bir ortamda kemse toprağa kimse dokunmuyor. kolay para kazanma derdinde. sonumuz iyi degil
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben de tarım arazilerinin borsaya verilmesine kesinlikle karşıyım. Fakat buna alternatif vatandaş olarak bizler ne yapıyoruz. Bol bol konuşup hiçbir şey üretmiyoruz. Etrafımızda çocuklarımızı da koruma altına alıp ona buna dert yanıyoruz. Ben kendim dokuz kardeşim hepimiz dağda taşta toprakta büyüdük. Bir sürü hasta da olduk hastalık da geçirdik. Bu kadar steril yetişmek neredeyiz küvezde mi. çürük yetişiyoruz. Boşuna dert yanmaya gerek yok. Bunu vatandaş olarak kendi elimizle yapıyoruz. Gelecekte sağlıklı bir nesil yetişmesini istiyorsak, bu yetişen nesillerimize bu tablet ve telefona dokunmadan önce toprağa dokunmalarını sağlamamız gerek.
    Cevapla
  • belde 5 yıl önce Şikayet Et
    bir an önce kendimize gelmemiz gerek. yoksa bir on yirmi yıla kalmaz gıda üretiminde tamamen dışa bağımlı bir vatandaş haline geleceğiz.. bu işi başta kullanılabilir tarım arazileri ile ilgili yeni yasalar yaparak, ve başta aileler olarak eğitimle bunu halletmek gerek. çocuklarımızın yüzde 90 ı toprağa dokunmuyor bile. Sokağa çıkıyoruz, ona dokunma buna dokunma, aman düşersin çocuğum. Şurada hastalık var bununla oynama, bu nasıl çocuk eğitimi kimse anlamış değil.
    Cevapla
  • aman ne iyi 5 yıl önce Şikayet Et
    ülke topraklarını bu şekilde yabancılara peşkeş çekin. sonra kendi topraklarımızda başımızı sokacak yer bulamayalım. tıpkı Filistinliler gibi. onlarda zamanında Yahudilere topraklarını satmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle