Türkiye, İran, Pakistan üçlüsünden kritik hamle!

İran Yollar ve Kentsel Kalkınma Bakanı Abbas Akhoundi, İran, Pakistan ve Türkiye arasında transit yol ve bölgesel nakliye koridoru açılacağını söyledi.

Türkiye, İran, Pakistan üçlüsünden kritik hamle!
Türkiye, İran, Pakistan üçlüsünden kritik hamle!
GİRİŞ 16.04.2018 16:14 GÜNCELLEME 16.04.2018 16:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Pakistan ziyareti ile ilgili açıklamalardan bulunan İran Yollar ve Kentsel Kalkınma Bakanı Abbas Akhoundi, İran, Pakistan ve Türkiye arasında transit yol ve bölgesel nakliye koridorunun açılacağını kaydetti. Bakan Akhoundi, komşularıyla olan bütünleşme ilişkisini genişletmenin Cumhurbaşkanı Ruhani tarafından sıkı bir şekilde vurgulandığını belirtti.

İran ile Pakistan arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapıldığını ifade eden Akhoundi, "İki ülke kara, hava, deniz ve demiryolu alanlarında adil ilişkiler kurduklarından beri iki ülkenin sorumlu yetkilileri bu alanlardaki karşılıklı ilişkileri genişletmek ve geliştirmekle ilgileniyor. Bu konuda yapılan koordinasyon ile İran, Pakistan ve Türkiye üç taraflı bir transit hattını başlatmaya karar verdi" dedi.

 

 

Bakan Akhoundi, "Pakistan, Lahor, Quetta ve İslamabad kentlerinde iyi havalimanlarına ev sahipliği yapıyor ve Pakistan'ın dini ve kültürel turistlerinin İran İslam Cumhuriyeti'ne gitmesi için çok fazla kapasite ve potansiyel var. Dahası İran ve Pakistan arasında bölgesel uçuşun tekrar başlatılması gerektiği, böylece Pakistanlı yolcuların Chabahar, Zahedan, Iranshahr ve Zabol'a rahatça gidebilecekleri konusunda anlaşmaya varıldı" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 10
  • Sarkisla 6 yıl önce Şikayet Et
    Abi ne gerek var mali yük devlete yazık günah abi bi de zamanında yapın şu işi sacmalamayin
    Cevapla
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı ve akıllı bir çözüm hızlı ulaşım hızlı ticaret tir
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    pakistanla silahta ticarette atılım olmalı
    Cevapla
  • nihat 6 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin iranlinin konusmaya dini ziyaret diyor yani pakistanli şiileri ayatr edecek
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    CENTO gibi ABD veya bir Başkası kesinlikle alınmamalıdır. Alınacak olursa Malezya ve Endonezya yukarıda Türk Cumhuriyetleri düşünülmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle