SGK'dan çok önemli emeklilik açıklaması

Emekli olmayı planlayanlar dikkat! SGK tarafından yapılan yeni bir düzenleme çerçevesinde ''erken emeklilik mümkün olabilecek. Erken emeklilik nasıl olacak? SGK erken emeklilik için ne dedi?

SGK'dan çok önemli emeklilik açıklaması
SGK'dan çok önemli emeklilik açıklaması
GİRİŞ 16.04.2018 10:11 GÜNCELLEME 16.04.2018 12:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye'de çalışanların yüzde 35.2`sinin kayıtdışı olduğu belirlendi. Bu durum 10 milyon kişinin kayıtdışı olarak çalıştığını ortaya koyuyor.

Belirli nedenlerden dolayı sigortasız olarak çalışmayı kabul eden çalışanlar, SGK tarafından yapılan yeni düzenleme çerçevesinde sigortasız olarak çalıştığı süreyi belgelendirerek sigortalı olduğu iş günü süresini arttırabilir. Bu durum binlerce kişinin emeklilik süresini öne çekebilmesini sağlayacak.

 

Hizmet tespit davası için süreye dikkat

Çalışanlar, hizmet tespit davası açabilmek için sigortasız olarak göründüğü tarihleri tespit ettiği takdirde maksimum 5 yıl içerisinde dava açmalıdır. Sigortasız olarak göründüğünüz tarihler 5 yılı doldurduğu takdirde o tarihler için hak talep etmek mümkün olmuyor. Ayrıca çalışanlar vefat ettiği takdirde kalan hak sahipleri de hizmet tespit davası için Yargıtay'a başvurabiliyor.

YORUMLAR 21
  • MÜSLÜMAN TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Sigortasız çalışanların hepsini ihbar edin 170 e
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım bu memlekette emeklilik yaşını uzat uzat insanlar çalışsın kabulümdür lakin bütün devlet ve özel kurumlar iş ilanlarını 35 yaş altı açıyor 40 yaşını geçtikten sonra ne devlet ne özel sektör yaşlısın diye iş veriyor buna nasıl bir çözüm bulacağız
    Cevapla
  • Drd 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle size katılıyorum çooookkk haklısınız
    Cevapla
  • Mısra 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğumdan sonra çalışmaya başlayan anneler için de emeklilik bekliyoruz
    Cevapla
  • adnan 5 yıl önce Şikayet Et
    mtn yaşar okuyanında kulaklarını çınlatıyoruz aga ama senin toz kodurmadıklarınında hiç bu durumu düzeltmek gibi bir niyeti yok aga
    Cevapla
  • Sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz yasa takilanlari unutmayinki bizde sizi 2019 da hatırlayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle