"Bizim, dalganın altında kalma şansımız yok"

Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Ya bu dalganın üzerine çıkıp sörf yapacağız ya da o dalganın altında kalacağız” ifadelerini kullandı.

"Bizim, dalganın altında kalma şansımız yok"
"Bizim, dalganın altında kalma şansımız yok"
GİRİŞ 15.04.2018 16:42 GÜNCELLEME 15.04.2018 16:43

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dünyada elektronik ticaret, elektronik hayat, elektronik ihracat diye dev bir dalga geldiğini belirterek, “Ya bu dalganın üzerine çıkıp sörf yapacağız ya da o dalganın altında kalacağız ve geriye doğru sayacağız” dedi. 

380 kişinin istihdam edildiği Vodafone Van Çağrı Merkezi'nin açılışında konuşan Bakan Zeybekci, dünya ekonomisinin çok hızlı değiştiğini belirterek, “Dünyada bildiğimiz bütün doğrular artık yeni doğrulara doğru evriliyor. 2016 yılında Çin’deki bir internet sitesi, bir satış kampanyası yapıyor. Bir günlük satışları 18 milyar dolar. 2017 yılında yine aynı şeyi bir daha yapıyor. Bir günlük satışları 25 milyar dolara çıkıyor. Dünyada elektronik ticaret diye, elektronik hayat diye, elektronik ihracat diye dev bir dalga geliyor. Bir karar vereceğiz. Ya bu dalganın üzerine çıkıp sörf yapacağız ya da o dalganın altında kalacağız ve geriye doğru sayacağız” dedi. 

 

“SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ” 

“Artık Van’daki ayakkabıcının rakibi komşusu değil, Şili’deki ayakkabı üreten veya satan biri, Van’daki ayakkabıcının rakibi haline geliyor” diyen Zeybekci, “İnternet sitesine veya e-ticarete girildiği zaman bunlara ulaşılabilir hale geliyor. Kısacası bildiğimiz bütün doğrular değişiyor. Onun için bu tarz yatırımları hükümet olarak da sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye’deki elektronik alt yapıyla ilgili söylenenleri Ulaştırma Bakanımızla görüşeceğiz. Ekonomi ve Ulaştırma bakanlıkları birlikteliğiyle bu alt yapı yatırımlarını çok hızlı bir şekilde tasarlayabileceğimize inanıyorum. Van özeline döndüğümüz zaman hem valilik hem de belediyenin izin ve ruhsatlandırmalarıyla buradan bir örnek yapalım. Buradan başlayalım bu işe” ifadelerini kullandı. 

"GENÇ BİR NÜFUS ALTYAPISINA SAHİBİZ"

Türkiye’deki genç nüfusun önemine değinen Bakan Zeybekci, “Hiçbir ülkenin sahip olmadığı genç bir nüfus alt yapımız var. Teknik donanımları da son derece yüksek hale geliyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyada yaklaşık olarak yüzde 40’ının elektronik ihracat haline dönüşeceğini hesaplıyoruz. Artık lojistik yükleme teknikleri, ödeme sistemleri değişecek. Bütün bu sistemi çalıştıracak yöntemin en büyük yardımcı elemanlarının bir tanesi de bu çağrı merkezleri olacak, onların eliyle yapılacak bunlar” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA