5 milyon emekliye 355 lira zam

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak beklentisi içerisinde. Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından gözlerini Meclis'e çeviren emekliler, 5 milyon kişiye 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak yasası çıkarılmasını istiyor.

5 milyon emekliye 355 lira zam
5 milyon emekliye 355 lira zam
GİRİŞ 15.04.2018 09:31 GÜNCELLEME 15.04.2018 10:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milyonlarca emekliye intibak için yargı yolu kapandı ancak umutlar sürüyor. AnayasaMahkemesi'nin 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için adres olarak Meclis'i göstermesinin ardından, yasa beklentisi başladı.

2000'den önce emekli olanlara yapılan intibak, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları da umutlandırmış ve bir dizi yargı süreci yaşanmıştı. Ombudsman tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemeleri ve Yargıtay'dan vize alamayan intibak talebi, son olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı.
 
Yüksek Mahkeme ise "Anayasa'nın 148'inci maddesinin dördüncü fıkrasında, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikayetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir" diyerek, intibak başvurusunu kabul etmemişti.
 
5 MİLYON KİŞİNİN MAAŞINDA ARTIŞ YAŞANACAK
 
Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla birlikte gözler Meclis'e çevrildi. Emekliler, intibak düzenlemesinin milletvekilleri tarafından Meclis'e taşınmasını istiyor. Yasa çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesin maaşı yeniden hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği'nin verdiği bilgiye göre, yaklaşık 5 milyon kişinin maaşında artış yaşanacak.
 
355 LİRA ZAM
 
Türkiye Emekliler Derneği'nin verdiği bilgiye göre, yaklaşık 5 milyon kişinin maaşında artış yaşanacak. Uzmanlar intibak hayata geçerse, artış olanlarının önceki düzenlemedeki gibi olacağını belirtiyor. Bu durumda, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, 50 ile 355 lira arasında zamlardan yararlanabilecek.

 

 

YORUMLAR 9
  • Fazlı Öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    buradan bir teklifim var hükümete ve Sayın cumhurbaşkanımıza Türkiye'de milyonlarca genç işsiz var Türkiye istihdam oluşturmak için milyarlarca trilyonlarca para harcıyor teşvikler veriyor hibeler dağıtıyor unu yapmak yerine bana göre şu anda halen emekli olmuş çalışmak zorunda kalan milyonlarca insan var İnsan iyi şartlar oluştuğunda bana göre milyonlarca bu emekli olan insanlar kendisini rahat geçindirecek maaş aldığı zaman çalışma hayatından çekilecek ve çalışma hayatından çekilen insanların yerine genç insanları istihdam etme kapısı aranacak Bu yolu mutlaka denenmeli.
    Cevapla
  • Kayılar 6 yıl önce Şikayet Et
    Vermezler diye diye dilimizde tüy bitti ama nedense halâ yazıp çiziyorlar. Siz bırakın intibakı elinizdeki üç kuruşluk maaşı kaptırmamaya bakın. Adamların gözünde tüketici konumundayız. Yine biz şanslıyız, emekli olduk. Şimdikilerin hayatta emekli olma şansı yok. Bunu şimdi anlayamazlar ama yarın hepside anlayacak ama çok geç olacak. O günü bu günün şartlarında sayarsak, bugün biz emekliler olarak 1580 tl maaş bağlanıyorsa, onlara bağlanacak maaş ise 800-900 tl civarında olacak. Oran bu. Bunu bilen yok henüz. Zira en az 30 yıl sonra anlıyacaklar.
    Cevapla
  • boran 6 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroglu gibi attın kafadan sen hesap uzmanımısın yorum yaparken biraz ciddiyi olun
    Cevapla
  • Zeynep 6 yıl önce Şikayet Et
    Emekliler beklemekten bıktı
    Cevapla
  • art 6 yıl önce Şikayet Et
    1000 tl alana 55 tl intibak çok yanlış az alana çok . çok alana az olmalı .
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    haydi hayırlısı inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle