Trump'tan büyük çark! Twitter'dan ilan etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen yıl çekilme kararı aldığı Trans-Pasifik Ortaklığı'na yeniden katılmayı değerlendirdiği iddia edildi.

Trump'tan büyük çark! Twitter'dan ilan etti
Trump'tan büyük çark! Twitter'dan ilan etti
GİRİŞ 13.04.2018 07:57 GÜNCELLEME 13.04.2018 09:12
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Nebraska Senatörü Ben Sasse'nin basına yaptığı açıklamaya göre, Trump, Beyaz Saray'da yapılan bir toplantıda ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Ekonomi Başdanışmanı Larry Kudlow'a Trans-Pasifik Ortaklığı'na (TPP) yeniden katılmayı incelemeleri talimatını verdi.

Kansas Senatörü Pat Roberts da meslektaşı Sasse'nin açıklamasını teyit ederken, "Trump, TPP'nin yeniden gözden geçirilmesini istiyor." dedi.

Trump'ın söz konusu ticaret anlaşmasına yönelik kararını yeniden gözden geçirmesinde 25 Cumhuriyetçi senatörün şubat ayında TPP'ye yeniden katılma çağrısında bulunmasının etkili olduğu belirtiliyor.

ABD'nin liderliğinde müzakere edilen TPP'nin ABD'siz kurulması, özellikle Amerikalı çiftçileri rahatsız etmişti.

BAŞKANLIK KOLTUĞUNDAKİ ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE ÇEKİLMİŞTİ

ABD Başkanı Trump, "kötü bir anlaşma" olduğu için TPP'den başkanlık görevini devralmasının üçüncü gününde çekilme kararı almıştı.

Geriye kalan 11 Asya Pasifik ülkesi (Japonya, Avustralya, Brunei, Kanada, Şili, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Peru, Singapur ve Vietnam) ABD'nin çekilmesinin ardından yaşanan belirsizliğe rağmen anlaşmayı Kapsamlı ve İlerlemeli Trans-Pasifik Ortaklığı (CPTPP) ismiyle 8 Mart'ta imzaladı.

OBAMA'YA ÖNERİLENDEN ÇOK DAHA İYİSİNİ İSTİYOR

Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, "TPP'ye, ancak yapılacak anlaşma Başkan Obama'ya sunulandan çok daha iyi olur ise katılırız. TPP'de yer alan 11 ülkenin 6'sı ile hali hazırda ikili anlaşmalarımız var ve bu ülkelerin en büyüğü olan Japonya ile de bir anlaşma yapmak için çalışıyoruz" dedi.

YORUMLAR 23
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    kumarcı kowboy. bunun amacı demokrasi, insan hakları, kimyasal felan filan değil. para kazanmak. aba altından sopa gösterip silah satmak, haraç almak vs.
    Cevapla
  • Hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump reisten korkuyor. Yaşa reis
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Cellat kim kasap kim avcı kim ne önemi var hepsi ölümcül tehlike.
    Cevapla
  • ebrar 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam dengesizin teki bir dediği diğer dediğine uymuyor ne yaptığı veya yapacağını kimse kestiremiyor bu ne biçim devlet adamıdır bir söz söylüyor pentegon onu yalanlıyor. bizde de aynı kemal var bu da abd nın çarkçısı.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruh hastası bu ya ekonomi dışında hiç birşeyden anlamayan biri en başta enpati ve sağduyusu bile yok
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Teşhis Doğru Manik Depresif, Anti Sosyal davranış bozukluğu ne ararsan var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle