Suudi Arabistan'dan savaş gemisi anlaşması!

İspanya Savunma Bakanlığı kaynakları yapılan çerçeve anlaşması kapsamında Suudi Arabistan'a 1.8 milyar euro değerinde İspanya yapımı savaş gemisi tedarik edecek

Suudi Arabistan'dan savaş gemisi anlaşması!
Suudi Arabistan'dan savaş gemisi anlaşması!
GİRİŞ 12.04.2018 16:54 GÜNCELLEME 12.04.2018 16:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın, iki günlük İspanya turu kapsamında Madrid'de Savunma Bakanı Maria Dolores de Cospedal ile yaptığı ilk görüşmelerden uzun süredir tartışılan savaş gemilerinin satışı çıktı.

İspanya ve Suudi Arabistan arasında imzalanan çerçeve anlaşması uyarınca İspanyol Savunma Bakanlığı kaynaklarına göre Suudi Arabistan'a 1.8 milyar dolar değerinde İspanya malı savaş gemisi satılacak.

İki ülke arasında kültür, turizm, teknoloji, bilim ve inşaat alanında da mutabakat anlaşmalarının imzalanması bekleniyor. İspanya'nın Suudi Arabistan Büyükelçisi Alvaro Iranzo Gutierrez, veliah prens Selman'ın ziyaretini ikili ilişkiler açısından "yeni bir boyut" olarak nitelemişti.

İLİŞKİLER ESKİYE DAYANIYOR

2017 verilerine göre, yıllık 5.5 milyar euro ile İspanya'nın Orta Doğu coğrafyasındaki en büyük ticari ortağı Suudi Arabistan. 

Enerji alanındaki işlerin yanı sıra başta kutsal şehirler Mekke ve Medine'yi birbirine bağlayan Haramain Hızlı Tren projesi ve Riyad metrosu işlerini İspanyol şirket ve konsorsiyumlar kazanmıştı.

İki ülkenin kraliyet aileleri de uzun süredir yakın ilişkiler içerisinde. Kral Felipe'nin babası Juan Carlos, Suudi Arabistan'ın 1982 ve 2005 yılları arasındaki lideri Kral Fahd ve kardeşi, mevcut lider Kral Selman ile iyi ilişkiler içerisindeydi.

İspanya, Yemen krizinde Suudi Arabistan'ın yanında yer alırken Muhammed Bin Selman'ın ziyareti öncesinde pek çok sivil toplum örgütü söz konusu savaş gemisi anlaşmasının yapılmaması için eylemler düzenliyordu.

YORUMLAR 4
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Orduların sayılarının yada teçhizatlarının önemi olsaydı ne Anadoluya girebilirdik ne haçlı ordularını ezebilirdik nede bu coğrafyayı 1000 yıldır yurt tutabilirdik Orduların(Milletlerin) imanı Golyat zırhlısını nasılda boğmuştu. Kağıttan kaplanlar Ganimet hazırlaya dursun.
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar cok para harciyor silahlaniyor nedeni ise hem iran hemde türkiye irana sünnilere karsi fitne cikartiyor diye silahlaniyor türkiye ye ise islamin kaptan ülkesi sen olamazsin ben islamin bas devletiyim araplarin basi benim diyor sen osmanli kuramiyacaksin diyor gercekten arap devletleri suudi arabistani basi olarak görüyor fakat bizimkiler osmanli kuracagiz diye ugrasiyor araplar istemiyor türklerin yaninda olmak osmanli istemiyorlar
    Cevapla
  • ...... 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan savaşa hazırlanıyor. Hedef İran mi yoksa Türkiye mi bilemem. Adamlar İslam dünyasında lider olup ABD İsrail gibi ülkelerin emirlerini yerine getirecek.
    Cevapla
  • Kayseri'li 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu SUUD Türkiye hariç her yerden biseyler alıyor para saçıyor resmen
    Cevapla