Bakan Fakıbaba'dan 'et fiyatı' değerlendirmesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bu konuda hükümetimiz çalışmaktadır ve üreticimizin de mağdur olmayacağı onların da 'Allah razı olsun' diyebileceği ama tüketicimizin de 'bu et çok pahalı ben yiyemiyorum' demeyeceği bir fiyatı mutlaka sağlayacağız. Bundan iki tarafta rahat olsun" dedi.

Bakan Fakıbaba'dan 'et fiyatı' değerlendirmesi
Bakan Fakıbaba'dan 'et fiyatı' değerlendirmesi
GİRİŞ 12.04.2018 14:15 GÜNCELLEME 12.04.2018 14:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, et fiyatlarına ilişkin, "Bu konuda hükümetimiz çalışmaktadır ve mutlaka ama mutlaka üreticimizin de mağdur olmayacağı onların da 'Allah razı olsun' diyebileceği ama tüketicimizin de 'bu et çok pahalı ben yiyemiyorum' demeyeceği bir fiyattı mutlaka sağlayacağız. Bundan iki tarafta rahat olsun." ifadesini kullandı.

"Hayvanı sakla fiyatlar yükselsin, hayvanı yağlandır ondan sonra vatandaş fazla fiyatla yesin, buna hükumetimiz müsaade etmez. Zaman zaman geçici olarak ithalatlar yapılabilir ama bunlar yapılırken hep besici ve çiftçi kardeşlerimiz özellikle hayvancılıkla anadan babadan uğraşan, üreten hayvancılık yapan kardeşlerimizi düşünüyoruz. Birinci derecede onları ve halkımızı düşünerek hükümetimiz tarafından bazı önlemler alınabilir. Böyle spekülatif hareketlerle piyasada kimse et fiyatını yükseltmesin. Yükselttiği takdirde mutlaka hükumetimizin alacağı kararlar vardır."

"Fiyatların yükseltildiğine ilişkin duyumların geldiğini" belirten Fakıbaba, "Bu konuda hükümetimiz çalışmaktadır ve mutlaka ama mutlaka üreticimizin de mağdur olmayacağı, onların da 'Allah razı olsun' diyebileceği ama tüketicimizin de 'bu et çok pahalı ben yiyemiyorum' demeyeceği bir fiyattı mutlaka sağlayacağız. Bundan iki tarafta rahat olsun." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • RuHi 6 yıl önce Şikayet Et
    Fakıbaba ben bir vatandaşım. Her zamanda illaki et alıyorum ve fiyatı 45 tl Et fiyatını düşürdük dediniz ama ben hiç 45 tl altında et almadım. Aynı Türkiyede yaşamıyormuyuz anlamadım ki. Yani kısacası siz 1 yıldır bu çalışma içindesiniz lakin bizim için hiç bir şey değişmedi Fakıbaba.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş Bim ve a101 de et 30 TL 35 TL ben orada alıyorum gayette memnunum. Sen nerede yasion?
    Cevapla