Geminin çarptığı yalı için karar çıktı

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda 225 metrelik bir kuru yük gemisinin çarpması sonrasında büyük hasar alan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı için beklenen izin kararı Anıtlar Kurulu'ndan çıktı.

Geminin çarptığı yalı için karar çıktı
Geminin çarptığı yalı için karar çıktı
GİRİŞ 12.04.2018 14:02 GÜNCELLEME 12.04.2018 14:02

İstanbul Boğazı'nda Malta bayraklı "Vitaspirit" adlı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı için Anıtlar Kurulu'ndan karar çıktı.

200 YILLIK YALIYA İLK MÜDAHALE YAPILACAK

Yalının sahipleri tarafından yapılan müracaat sonrasında Anıtlar Kurulu yalıya müdahale için gerekli izni verdi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi'nden bir heyetin ön incelemede bulunduğu 200 yıllık Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda Anıtlar Kurulu'nun izin kararı sonrasında hasar tespit çalışmaları yapılarak ilk müdahale gerçekleştirilecek.

YALI SAHİPLERİ YIKIMDAN YANA DEĞİL

Kaza sonrası denize doğru kayan yalının her an yıkılabileceği belirtilirken, yalının sahiplerinin yapının yıkımından yana olmadığı ifade edildi.

TARİHİ EŞYALAR TAHLİYE EDİLECEK

İzin kararı ile yalının içerisinde yer alan kıymetli eşyaların tahliyesine de başlanılacak. Kazanın hemen ardından Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda bulunan maddi değeri yüksek piyano, sökülerek depoya götürülmüştü.

50 MİLYON DOLARLIK HACİZ

Kazanın ardından hukuki süreç de başlatıldı. Yalıdaki hasara karşılık kazaya neden olan gemi için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz kararı verdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK