Erdoğan açıkladı: 24 Nisan'a kadar ücretsiz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada ekonomi ile ilgili önemli mesajlar verdi.

GİRİŞ 12.04.2018 13:39 GÜNCELLEME 12.04.2018 13:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Hiç endişe etmeyin, sağda solda konuşulana bakmayın. Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Biz yolumuza bakıyoruz." dedi

Erdoğan Boğaz'da yaşanan son gemi kazasına da dikkat çekerek, "Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılması şart haline geldi. En kısa sürede ihalesi yapılmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkentray için bir de müjde verdi: Başkentray 24 Nisan dahil, ücretsiz hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başlar;

 

Ekonomide aktif rol oynayanlar, eğer Suriye'deki bu gelişmeleri kalkıp bahane ederek ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışırsanız yanlış yaparsınız. Yeri geldiğinde bedelini ödersiniz. Döviz kurlarındaki artışın işin kitabına uygun hiç bir izahı yoktur. Türkiye'nin yaşadığı hadiselere baktığımızda Türkiye'nin büyümesi uluslararası tahminleri alt üst ederek tüm zamanların rekorunu kırdı. Turizmin iyi geçeceğine dair ciddi işaretler var. Akkuyu'da nükleer santralin temelini attık. Bu birilerini rahatsız ediyor.

135 milyarlık yatırım teşviklerinin belgelerini sahiplerine teslim ettik. Savunma sanayisinde her gün iyi haberler alıyoruz.

KANAL İSTANBUL İHALESİ HEMEN YAPILMALI

Kanal İstanbul'un ihalesinin yapılması şart haline geldi. En kısa sürede yapmamız lazım. Boğaz'daki son kaza bunu çok açık gösterdi. Hiç endişe etmeyin, sağda solda konuşulana bakmayın. Bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler. Biz yolumuza bakıyoruz.

GEREKİRSE 5 DAKİKADA BİR YAPILACAK

Ankara'da metro konforunda hizmet verecek Başkentray'ın ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kayaş ile Sincan arasında çalışacak Başkentray'ı kullanacak arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum. Üçüncü banliyo hattımızı hayata geçirdik. Ankara'nın pek çok altyapısıyla birlikte şehrin iki ucu bu hatla birleşiyordu. Biz modern ulaşım ihtiyaçları doğrultusunda yepyeni bir ulaşım ağı kurduk. Ankara'ya iftiharla anılacak bir banliyo hat kazandırdık. Kayaş'tan Sincan'a 49 dakikada gidilmesini sağlayacak, Eryaman, Gar mesafesini de kısaltıyor. İlk başta 15 dakikada bir olacak trenin süresi, zamanla 5 dakikaya kadar indirilebilecek. Bu muhteşem katılım bu projenin önemini ortaya koyuyor.

ANKARA PIRIL PIRIL OLACAK!

Ankara'ya şehircilik açısında çağ atlattık. Sokakları pislikten geçilmeyen Ankara'dan, Başkent olan Ankara'ya geliyoruz. Bakın geldik demiyorum, geliyoruz. Her yer pırıl pırıl olacak, benim vatandaşımda burada konforlu bir hayat yaşayacak. Kayaş şehrin en ucu olması hasebiyle gelişimden geç yararlanmış bir şehirdir. Buna rağmen şu şehrin tepesindeki derme çatma gecekonduların dili olsa da geçmişi anltasa. 1970'lerde yoksulluğun ve terörün sıkıştırdığı Kayaş, Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. Gençlere eski Ankara'yı anlatmak zor. Aylarca haftalarca, aylarca su akmamasının ne demek olduğunu bilmezler. Arıza ve bakım nedeniyle birkaç saatlik veya 1-2 gün su akmadığında hayat nasıl alt üst oluyor değil mi? Tüp kuyruklarında beklemenin nasıl bir şey olduğunu anlayamazlar. Doğalgaz ile ısınan, çakmağı çakınca yanan ocak bulunan evde yaşayana bunları anlatmak kolay değil. Başkentray ile, neredeyse her kapıda bulunan otomobil ile ulaşım kolaylığı yaşıyorlar. Ağabeylerinizi, babalarınızın ömrü birkaç saatte bir gelen otobüsü, treni beklemekle geçti. Araba zengine mahsus, uçağa binmek rüyalarda görünüyordu. Havayolunu halkın yolu haline getirdik.

YORUMLAR 11
  • MertCE 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayağınız bir alışsın da, sonra nasıl olsa sıra bana da gelir demiş yani.
    Cevapla
  • Başkentli 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis çok doğru söylüyor
    Cevapla
  • ahmet ak 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun ankarama
    Cevapla
  • ysm 6 yıl önce Şikayet Et
    yanındayız başkanım..insanlar geçmişi ne çabuk unutuyor neler geçirdi bu ülke nerden nerelere geldi .durmak yok yola devam başkan recep tayyip erdoğan..
    Cevapla
  • aaa 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun çok doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle