ANKA, İHA ve SİHA’larda yerlilik yüzde 95'e ulaştı

Kayseri’de düzenlenen ‘Savunma Sanayi Çalıştayı’nda konuşan Savunma Sanayi Müsteşarlığı İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar, ANKA ve İHA ile SİHA’ları yüzde 90-95 mertebesinde yerlilik oranına ulaşıldığını söyleyerek, “Korkacak değil, korkutacak bir ülkeyiz” dedi.

ANKA, İHA ve SİHA’larda yerlilik yüzde 95'e ulaştı
ANKA, İHA ve SİHA’larda yerlilik yüzde 95'e ulaştı
GİRİŞ 11.04.2018 14:21 GÜNCELLEME 11.04.2018 14:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erciyes Üniversitesi, Erciyes Teknopark ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Kayseri Çalıştayı gerçekleştirildi.

 

 

“ANKA, İHA ve SİHA’larda yerlilik oranı yüzde 95’e ulaştı” 

Konuşmasında Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın çalışmaları hakkında bilgiler veren Savunma Sanayi İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar da, ANKA, İHA ve SİHA’lar yerlilik oranının yüzde 95’e ulaştığını kaydetti. Uçar, “1985 yılında başkanlık olarak kurulduk. 1989 yılında da müsteşarlık adını aldık. Temelde 2 görevimiz var.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının silah ve teçhizat ihtiyaçlarını karşılamak. Bunu yaparken maksimum oranda milli imkan ve kabiliyetleri kullanmak, yoksa da bu alanda yatırım yapmaktır.

Son dönemde yapılan operasyonlarda hep beraber gördük ki, müsteşarlığın yaklaşık 30 yıllık çabası ve emeği boşa gitmedi. Afrin operasyonunda da gördüğünüz gibi alanda kullanılan teçhizatın çok büyük çoğunluğu büyük oranda milli ve yerli sistemlerimizden oluştu. Hali hazırda hem Baykar firmamızın hem de TAİ firmamızın ANKA ve İHA ile SİHA’ları yüzde 90-95 mertebesinde yerlilik oranına ulaşmış durumdadır.

Motorundan kamerasına, alıcı ve vericisinden gövdesine kadar tamamen millileşti. Ülkemiz güçlü ve ayakları sağlam bir şekilde bu alanda ayakları yere basıyor. Korkacak değil, korkutacak bir ülke olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu. 

Türkiye’nin kendi bağımsız sistemlerini geliştirmek için yılmadan çalıştığının altını çizen ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de, “Uluslararası arenada ülkelerin ekonomik ve siyasal alandaki gücünüzü belirleyen, ülke ekonomisi açısından stratejik öneme sahip olan savunma sanayi sektöründe Türkiye kendi bağımsız sistemlerini geliştirmeye ve yerlileştirme konusunda azimle yılmadan çalışmaktadır. 2023 hedefleri arasında da yer alan milli tank, milli uçak, milli gemi ve milli uydu projeleri de devletimizin büyük kararlılığı ile devam etmektedir” dedi. 

"Hayal gibi görünen bir çok proje hayata geçti"

Kayseri’nin savunma sanayiinde çok önemli bir yerde olmasının şart olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Savunma sanayiinde Kayseri’nin çok önemli bir yerde olması şarttır. Bazen şehrimizdeki sanayicilerimiz girişimlerde bulundular ama bu hiçbir zaman yeterli seviyeye ulaşmadı. Sadece sınırlı sayılarda bazı sektörlerde üretim yaptığımızı biliyoruz. Ülke geneline baktığımız zaman son 15 yılda özellikle savunma sanayiinde çok önemli projeler yaptığımız bilinen bir gerçektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ufku ve destekleriyle yerli ve milli ekonominin gelişmesine yönelik hatta hayal gibi görünen birçok proje hayata geçirildi” ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR 1
  • zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimin izniyle yüzde yüz yerli olur inşallah
    Cevapla