Türk askeri sisli havalarda pusuya düşmeyecek

Teröristlerin sisli havalardan faydalanarak hain tuzaklar kurması üzerine ODTÜ tarafından Mehmetçik için yerli ve milli kamera üretildi.

Türk askeri sisli havalarda pusuya düşmeyecek
Türk askeri sisli havalarda pusuya düşmeyecek
GİRİŞ 11.04.2018 13:50 GÜNCELLEME 11.04.2018 21:28
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı'nda ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda sisli havalardan yararlanan teröristler, askerlerimize hain tuzaklar kuruyordu. Geliştirilen projeyle birlikte hain pusuların önüne geçilecek.

SİSLİ ORTAMDA HER ŞEYİ GÖSTEREN KAMERA

 

 

Yerli ve milli kamerayı TRT Haber mikrofonlarına anlatan Prof. Dr. Tayfun Akın, "ODTÜ olarak uzun süredir yerli teknolojiler konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları daha ürüne döndürebilmek için ODTÜ Teknokent'te şirketler oluşturduk. Bu şirketlerde çok hassas çalışabilen çipler yaptık. Bu çiplerin, performansları dünyadakilerden birkaç kat daha iyi kapasitede. Bu çipler sayesinde, siste veya az ışık ortamında gören kameralar geliştirmeyi başardık.

"ERDOĞAN'IN MİLLİLİK VURGULAMALARI..."

Sayın Cumhurbaşkanımızın son yıllarda yaptığı yerlilik millilik vurgulamalarından sonra biz Sayın Süleyman Soylu ile de görüştük. Bu destekler çok artmaya başladı. Ülkemiz platformları yerli yapabiliyor. Yurt dışından alınan kritik parçalara dayanıyordu bunlar. Şu anda biz, bu parçaları da yerli olarak geliştirdiğimiz için tamamen sistemlerin içeriğini de yerli olmasını sağladık." dedi.

YORUMLAR 30
  • selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Petrol bulduk haberinden farkı yok. O cocuklar okul bitince amerikada haberiniz olsun.
    Cevapla
  • Kahramanmaraşlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay anasını sayın seyirciler. Bu ODTÜ'lüler kızlı erkekli karışık tuvalet yapmanın yanında böyle faydalı işlere de imza atabiliyorlarmış.
    Cevapla
  • Ferhat 5 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen bende şoktayim ... inanılır gibi değil.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ ye hiç yakışmamış.Onlardan beklenen İSTEMEZUK eylemleridir.
    Cevapla
  • Erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    eyp sayesinde çokça şehit verdik bu dedektörler ne işe yarıyor sıcak çatışmalarda neden kaybı 0 a indirmek için iha ve sihalar kullanılmıyor akkor gibi bir sürü silah ve mühimmat bu kadar güvenlik elemanlarına rağmen neden hala tuzaklara düşüp şehit veriyoruz.
    Cevapla
  • omer ts 5 yıl önce Şikayet Et
    odtu mu yapmis?...emin misiniz?.. başka universite yapmis olmasın ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle