Hazine faizleri düşürecek hamleye hazırlanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta faizlerin düşmesi gerektiğini ve yatırımların buna oranla daha da artacak olmasına ilişkin yaptığı açıklamalar Hazine'yi hamleye hazırlamaya yöneltti.

Hazine faizleri düşürecek hamleye hazırlanıyor!
Hazine faizleri düşürecek hamleye hazırlanıyor!
GİRİŞ 11.04.2018 13:13 GÜNCELLEME 11.04.2018 15:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bloomberg’e bilgi veren bir yetkili Hazine’nin faiz oranlarını aşağı çekmek amacıyla 2018 için planladığı iç borçlanma miktarını azaltmayı değerlendirdiğini söyledi.
 

Otomotivciler de faizlerin düşmesini bekliyor!

 

 

Borçlanma miktarını azaltma opsiyonu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ekonomik büyümeyi canlı tutmak için alınacak önlemlerden biri olarak değerlendirildi.
 
Hazine verilerine göre Türkiye 2018’de 134,3 milyar lira iç borçlanma planlıyor.  

 

YORUMLAR 1
  • Cuma AĞIRAĞAÇ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanı faizlerin düşürülmesi için talimat veriyor ancak kimsenin bu konuda bir şey yaptığı yok. Faizi düşürecek tedbirlere ilk katkıyı kamu bankalarından başlayarak yapabilirler. Devlet memurunun ve işçisinin maaşını kamu bankaları eliyle yapsın. Üç kuruş katkı payı verecekler diye diğer bankalardan maaş almalarına gerek yok. Ben bir devlet memuru olarak maaşların kamu bankalarından yatırılması taraftarıyım. Katkıyı da yapacaklarsa hazineye devretsinler.
    Cevapla